Slovenački košarkaš

Dončić: Uvijek ću igrati za reprezentaciju

  • Извор: sportklub.rs
  • 31.05.2022. 11:05

Luka Dončić, jedna od najvećih zvijezda NBA lige, koji je sa Dalasom ispao u finalu Zapadne konferencije u seriji sa Golden Stejtom, najavio je da će igrati za Sloveniju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

To najvjerovatnije znači da će na terenu biti već protiv Hrvatske 30. juna.

"Za 15 dana počinjem sa treninzima. Onda ćemo se prvo kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo, napraviti pauzu, a onda kreću pripreme za Evrobasket. Čeka me napeto ljeto. Kao i uvijek što kažem, ako nisam povrijeđen, ja ću uvijek igrati za reprezentaciju", rekao je Dončić. 

Dončić je u NBA sezoni u prosjeku bilježio 28.4 poena, 9.1 skok i 8.7 asistencija po utakmici, a još bolji je bio u plej ofu gdje je imao prosjek od skoro 32 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Slovenci će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u grupi C u 5. kolu odmjeriti snage sa Hrvatskom 30. juna, a u 6. kolu 3. jula protiv Švedske. U grupi je i Finska koja je na vrhu tabele sa tri pobjede i jednim porazom. Kao i Švedska, Slovenija ima dvije pobjede i dva poraza, dok Hrvatska ima jednu pobjedu. Dalje idu tri prvoplasirane ekipe.

Slovenci će zatim učestvovati na Evropskom prvenstvu gdje će zajedno sa Njemačkom, Mađarskom, Litvanijom, BiH i Francuskom igrati u grupi B. Evrobasket počinje 1. septembra.


Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.