Финале

Џејмс и Дејвис разбили Индијану, Лејкерсима први НБА куп

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2023. 08:07

Kошаркаши Лос Анђелес Лејкерса постали су први шампиони НБА купа, пошто су у великом финалу новог такмичења савладали Индијану резултатом 123:109.

Јунак великог успјеха тима из ЛА био је искусни Леброн Џејмс, који је проглашен за најкориснијег играча овог такмичења.

У финалном мечу против Индијане тандем Дејвис - Џејмс био је нерјешива енигма за одбрану ривала.

Ентони Дејвис одиграо је меч за памћење, доминирао је у рекету - утакмицу је завршио са 41 поеном и 29 скокова! "Kраљ Џејмс" га је пратио са 24 поена, 11 скокова и четири асистенције.

Иако није био најефикаснији на овом мечу, Леброн је добио МВП признање, јер је од старта такмичења пружао сјајне партије и носио тим до историјског трофеја.

У пораженој екипи на овом мечу истакли су се Хаилбартон и Матурин са по 20 постигнутих поена. Подбацио је Бади Хилд који је меч завршио са само осам постигнутих поена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм