NBA

Embid je MVP, ali veteran ga je sinoć uništio "bananama" - VIDEO

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2023. 09:07

Prethodne noći gledali smo kako Finiks uz kontroverzno suđenje pobjeđuje Denver (129:124), dok je nešto prije toga odigrana vrlo uzbudljiva utakmica Filadelfije i Bostona.

Seventisiksersi su slavili 116:115 u produžetku, iako su imali dvije prilike za pobjedu. Markus Smart je promašio šut za tri poena na isteku regularnog dijela meča, da bi pogodio za kraj produžetka - međutim pregledom snimka je ustanovljeno da je kasno "ispalio".

Domaći tim predvodio je Džejms Harden sa 42 poena, osam skokova i devet asistencija, čak i dobar šut 16/23, dok statistika kaže da je drugi najvažniji igrač bio Džoel Embid sa 34 poena, 13 skokova i četiri asistencije (11/26).

Međutim, to može da zavara, pošto svako ko je gledao utakmicu zna i da je Embid umalo koštao svoj tim pobjede pošto se potpuno ugasio kada je bilo najbitnije. Preciznije, ugasio ga je NBA veteran Al Horford koji je sa 36 godina pokazao da može da dominira na oba kraja parketa, pa čak i protiv zvaničnog MVP-a.

Od kada je Filadelfija povela 90:75, pa dok je Boston stigao rezultat 107:107, Embid je postigao samo dva poena (1/4 iz igre), uhvatio je samo jedan skok, a pritom ga je Horford uništio.

Napravio je tri blokade nad njim, natjerao ga na izgubljenu loptu, a pritom je odigrao i više dobrih defanzivnih akcija koje se ne pišu u statistici.

Da stvar bude smješnija, Embidov saigrač Pi Džej Taker je poslije utakmice izjavio:

"Niko ne može da ga čuva jedan na jedan. Ne kažem to iz nepoštovanja prema Horfordu".

Horford je inače meč završio sa 10 poena i sedam skokova, prije svega sa zadatkom u odbrani, ali ni ovoga puta Tejtum nije blistao napadački tako da je postigao 24 poena, uz loše poteze u završnici kada nije smeo da "završi" utakmicu. Imao je i 18 skokova.

Podsjetimo, dok je zvanični MVP gubio bitke sa Horfrordom, Nikola Jokić je ubacio 53 poena i pokazao kako samostalno vodi svoj tim, dok je jasno viđeno i da nema isti tretman kod sudija kao drugi.

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)