Milan Rašević smatra

Falio nam je mangup poput Tea koji bi polomio reklamu i spriječio poraz od Italije

  • Извор: Курир
  • 12.09.2022. 15:32

Košarkaši Srbije ispali su od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva. Vodili su 14 razlike u prvom poluvremenu, činilo se da su imali sve u svojim rukama, ali od sredine treće četvrtine igra Srbije se raspala.

Milan Rašević, novinar Kurira, gostovao je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gdje se dotakao sramotnog poraza reprezentacije Srbije, ali i selektora Svetislava Pešića.

- Svima nam je teško palo do te mjere da kada sam gledao šta da obučem, obukao sam crninu koliko me je šokirala sinoćna utakmica. Desilo se nešto potpuno neočekivano. Reprezentacija Srbije koja nas je ujedinila svojim igrama u grupi se raspala protiv prvog tima koji joj je pokazao zube. To je pokazatelj da nemamo autoritet u košarkaškom svijetu. Ponijelo nas je malo 5:0 u grupi. Kada su naša dva rivala iz prve faze prošla u četvrtfinale djelovalo je kao da ćemo lijevom rukom pobijediti Italijane - rekao je Rašević.

- Onda se desilo nešto u toj trećoj četvrtini. Tada su Italijani krenuli da igraju košarku kao da ih je neko napojio čuvenim Asteriksovim napitkom, a trener Đanmarko Poceko dobio isključujuću tehničku grešku. Ali sam taj čin koliko je on probudio svoju ekipu tada, to je mogući uzrok našeg poraza - istakao je Rašević.

- Desilo se to da imamo sjajnih 12 igrača gdje je Milutinov proveo povrijeđen prva 4 meča, a Nedović posljednja dva. Mogu Pešiću da uzmem za olakšavajuću okolnost da nije mogao da skrpi tim. Mada vraćamo se na onu odluku da se skine Teodosić sa spiska. Svi razumijemo da Teodosić nije onaj od prije 10 godina, ali falio nam je takav malo bezobrazan igrač i mangup koji bi srušio klupu, udario u reklamu ili dobio tehničku i tako trgao naš tim. Da, mi imamo Jokića kao najboljeg igrača svijeta, ali on je miran, tih i povučen Somborac. On nije taj profil psihološki. Jedan segment košarke je igra, dok je skroz drugi drskost koja je nama nestala u Pragu - naveo je Rašević.

- Ovo je samo jedno u nizu takmičenja gde mi nemamo ni blizu medalju. Smijemo se Hrvatima koji od 1995. ne mogu da prismrde podijumu, a mi polako ali sigurno idemo tim stopama. Posljednje zlato prije 20 godina. Sale je neuporedivo slabiji košarkaški trener po trofejima, ali on je mangupčina. On je to uspio da budi kod Raduljice koji je 10 puta slabiji od Jokića. Mada on je igrao na tu žicu srpskog inata uspio da nas gura da igramo finale sa Amerikancima - rekao je Rašević.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.