Košarkaš Srbije

Gudurić pred Evrobasket: Spremni smo da se žrtvujemo jedni za druge

  • Извор: Агенције
  • 30.08.2022. 16:32

Reprezentacija Srbije je uspješno završila mečeve četvrtog „prozora“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023, pošto je u prepunoj „Štark Areni“ pobijedila Grčku, a zatim i Tursku u Istanbulu.

Dva dana do početka Evropskog prvenstva, a tri do prve utakmice Srbije na EP protiv Holandije (petak, 2. septembar u 21.00), selektor Svetislav Pešić i košarkaš Marko Gudurić održali su konferenciju za medije.

Gudurić ističe da jedva čekaju da počne prvenstvo:

– Očekivanja reprezentacije su uvijek najviša. Mi ne bježimo od toga. Moram da kažem, kao u svakom svom obraćanju, da poželim zdravlje ekipi i nadamo se najboljem. Što se tiče sastava grupe, to će trener detaljnije da ispriča. Kao što je selektor rekao, treba da iskoristimo prvu fazu da unaprijedimo nas i našu igru, da sačuvamo zdravlje. Znam protivnike, igrače i ekipe, neugodni su rivali, pa nastavio:

– Svi vjerujemo i mislimo da jesmo favoriti u grupi. Neka bude da jesmo, ali to je manje važno. Treba to tamo da pokažemo da jesmo… Sjajna je atmosfera u timu. Nije da to samo kažem, stvarno je tako. Verujemo selektoru, svi smo spremni da se žrtvujemo jedni za druge, tako je od prvog dana. Znamo ko su lideri ekipe, svi znamo šta nam je posao i to mnogo znači, zaključio je Gudurić.

Тагови: