Aleksej Šved

Huligani unakazili košarkaša CSKA: Prelom lobanje i gubitak pamćenja

  • Извор: Курир
  • 02.05.2023. 17:21

Košarkaš CSKA iz Moskve Aleksej Šved napadnut je od strane huligana u glavnom gradu Rusije.

Poslije hospitalizacije i boravka u bolnici ljekari su Alekseju Švedu dijagnostikovali prelom lobanje i gubitak pamćenja.

Rječnikom ljekara Aleksej Šved doživio je povrede opasne po život - prelom temporalne kosti, otvorenu kraniocerebralnu povredu, prelom baze lobanje i amneziju – gubitak pamćenja. Ovo prenosi Moskovski Komsomolec.

Podsjetimo, incident se dogodio u jednom od restorana u Moskvi 1. maja uveče. Šved je izašao sa suprugom i prijateljima. U isto vrijeme, u drugoj sali restorana veselilo se veliko i bučno društvo ljudi sa Kavkaza, koji su slavili rođendan. Do sukoba između dvije strane došlo je u hodniku restorana.

Šved je prvo ušao u raspravu, a onda i u sukob sa petoricom muškaraca sa Kavkaza, koji su počeli da ga maltretiraju. Izašli su na ulicu i onda je verbalni konflikt prerastao u fizički. Sve se desilo u 23.15 časova, zabilježile su kamere. Šved je udaren i pao je na asfalt, udario je glavom u ivičnjak trotoara, obilno je krvario iz glave i uha.

Napadači su htjeli da "dokrajče" košarkaša, ali je u pomoć priteklo osoblje restorana. Pukom srećom Aleksej Šved je ostao živ. Navodno društvo napadača nije ranije viđeno u restoranu, ali se zna da se jedan od njih zove Knjaz. Policija traga za petoricom napadača, a Aleksej Šved nije bio u alkoholisanom stanju.

Starleti polomljene kosti lica: Nataša Šavija tvrdi da ju je pretukao Stefan Karić

Starleti polomljene kosti lica: Nataša Šavija tvrdi da ju je pretukao Stefan Karić

Samo nekoliko časova prije kobnog događaja, Aleksej Šved igrao je petu odlučujuću utakmicu sa CSKA protiv Lokomotive Kubanj i izgubio. Tako je armijski moskovski klub prvi put u istoriji ostao bez plasmana u finale košarkaške VTB lige.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок