ABA liga

Igokea protiv Cedevita-Olimpije za prekid crnog niza

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2023. 13:28

Košarkaši Igookee m:tel gostuju danas ekipi Cedevita Olimpija u Ljubljani u okviru 20. kola regionalne ABA lige.

Cedevita Olimpija, koja trenutno ima ukupan skor 13-5, želi da što prije obezbijedi plasman u plej-of i što prije ugrabi najbolje mjesto koje može uoči finalnih borbi za dragocjenu titulu.

S druge strane, Igokea m:tel sada ima ukupan skor 5-13, nakon poraza u prethodnih 9 utakmica u sezoni. Momci iz Laktaša dobro znaju da se jednostavno moraju što prije vratiti na pobjednički kolosijek kako bi se udaljili iz zone ispadanja.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica u Ljubljani. Cedevita Olimpija je dobar tim sa sjajnim individualcima. posebno su potentni u napadu, igraju sa dosta tranzicije, dosta lakih poena postžu iz tog segmenta igre. S naše strane biće potrebna dobra koncentracija, dobro trčanje nazad i zaustavljanje njihovog kontranapada. Pored toga imaju opunoi drugih kvaliteta, ekstremno su dobri u šutu za tri poena i na to moramo da obratimo pažnju. Dobro smo trenirali iako smo imali kadrovskih rješenja, nadam se da ćemo poslije pauze i kupa da igramo sa više samopouzdanja i nadam se dobroj predstavi", rekao je trener igokee Vladimir Jovanović,

Cedevita Olimpija je bila prilično uspješna u prethodnim utakmicama protiv Igokee m:tel pošto su Ljubljančani u regionalnoj ligi ostvarili pet uzastopnih pobjeda protiv protivnika iz Laktaša.

Igokea m:tel je poslednju pobjedu protiv Cedevite Olimpije zabilježila prije dvije godine, u martu 2021.

Meč počinje u 9 časova u sportskoj dvorani Stožice.