Kup "Mirza Delibašić"

Igokea i Borac za finale

  • Извор: АТВ
  • 18.02.2023. 12:50

Utakmicom protiv banjalučkog Borca košarkaši Igokee danas od 17 časova započinju odbranu trofeja u Kupu "Mirza Delibašić", a domaćin finalnog turnira je Sarajevo.

Drugi polufinalni par čine Bosna i Široki Brijeg. Taj meč na programu je u 20 sati. 

Ekipa Vladimira Jovanovića igra u veoma lošoj formi. Aleksandrovčani i dalje čekaju na prvu pobjedu u novoj godini, a eventualnim osvajanjem Kupa sigurno bi popravili atmosferu pred završne bitke u ABA ligi. 

"Sigurno da je Kup jedno specifično takmičenje gdje sve ekipe imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja. Mi imamo određenih kadrovskih problema, u prethodnoj sedmici i u ovoj smo imali nekih povreda i sitnih bolesti koje su uticale na naš trenažni proces. Međutim, idemo u Sarajevo da, bez obzira u kojem sastavu budemo igrali, odigramo što je moguće bolje. Sigurno da ne bježimo od uloge favorita, iako mislim da je sve potpuno otvoreno", rekao je Jovanović.

Iza košarkaša Borca, s druge strane, je osvajanje trofeja u Kupu Republike Srpske. To im je, poručuju, dodatan vjetar u leđa pred današnji duel sa igokeom. 

"Radujemo se što ćemo imati priliku da se izmjerimo sa ABA ligašem i daćemo sve od sebe. Ritam srijeda-subota nam je poznat i već smo navikli na to. Daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je trener Borca Zoran Kašćelan. 

Finalni meč na programu je u nedjelju u 17 časova.