Pleof ABA lige

Igokea m:tel završila takmičenje: Pobjeda Cedevita Olimpije u Laktašima

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2022. 19:15

Cedevita Olimpija plasirala se u polufinale ABA lige. Ljubljančani su završili seriju protiv Igokee u dvije utakmice. Nakon trijumfa u Sloveniji, slavili su i u Laktašima 74:69.

Imali su domaći plus devet u trećoj četvrtini, ali su brzo izgubili prednost, a potom je rival preuzeo kontrolu nad susretom. Cedevita Olimpija će u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde koja ima prednost domaćeg terena.

Tok meča možete da pratite na portalu ATV-a.

Treća četvrtina

Iako je Igokea treću dionicu otvorila serijom 10:0, prednost ostaje na strani tima iz Ljubljane koji vodi 57:55. Posljednji minuti ove četvrtine pripali su Cedevita Olimpiji koja u Pulenu, Ferelu i Dragiću ima tri dvocifrena igrača. Ilić je jedini u domaćem timu sa 14 poena. Najveća prednost za Igokeu bila je plus devet.

Druga četvrtina

Cedevita Olimpija odlazi na veliki odmor uz prednost 39:36. Imaju gosti raspoloženog Pulena koji zajedno sa Blažičem predvodi ekipu. Dalibor Ilić je najefikasniji sa 11 poena, odličan posao napravio je napadačkim skokom. On je prvo ime susreta za sada, Radanov je na učinku od sedam poena.

Prva četvrtina

Neriješeno je poslije deset minuta igre. Pored imena oba tima na semaforu stoji broj 16. Za sada nijedna ekipa nije u napadačkom ritmu. Gosti su pogodili otvorene trojke preko Pulena, Ferela, Edžama i Blažiča, ali nedostaje bolja realizacija. Igrači Igokee napravili su veliki broj grešaka za ovaj period meča. Četiri poena za domaće dao je Stivens.