FIBA Liga šampiona

Igokea spremna za Nimburk

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2022. 12:02

Pred košarkašima Igokee večeras je utakmica drugog kola grupne faze FIBA Lige šampiona protiv Nimburka u Laktašima (18.30).

Aleksandrovčani su vezali dvije pobjede u ABA ligi pa u dobrom raspoloženju dočekuju predstojeći okršaj. Tim Dragana Bajića dobro poznaje predstojećeg rivala. 

"Dobro poznat protivnik, tim sa kojim smo imali prilike da igramo prošle sezone. Istina, sada su u malo izmijenjenom sastavu, ali kvalitetom ništa ne zaostaju u odnosu na taj protekli period. Imali smo vremena da se dobro spremimo, znamo odakle prijeti najveća opasnost. Tu je četiri, pet inostranih igrača koji nose igru Nimburka. Imaju zavidan kvalitet i na to moramo da se prilagodimo. Defanzivno treba da uradimo ono što se dogovorimo. Kada je moj tim u pitanju, ohrabruje ofanzivni dio, možemo svakome da ubacimo dosta poena, ali defanziva još uvijek nije na nivou na kojem bih ja želio. Ipak, tek je početak sezone, nadam se da ćemo popraviti taj segment i da ćemo biti tvrd orah svim ekipama", izjavio je Bajić. 

Kada je kadrovska situacija u pitanju, trener Igokee na raspolaganju ima sve igrače osim Darka Talića. Trener Igokee se osvrnuo i na činjenicu da iz Košarkaškog saveza BiH još uvijek nisu stigli medalje i pehar za osvojenu šampionsku titulu prošle sezone. 

"Ovo je jedinstvena prilika, Igokea igra Ligu šampiona, FIBA takmičenje, da neko iz kancelarije, generalni sekretar uruči pehar, koji sam zajedno sa momcima zasluženo osvojio na parketu. Mislim da to zaslužujemo i sigurno je vrijeme, imajući u vidu sve što se dešavalo, a to može da se desi samo kod nas u ovoj našoj državi. Ovo je momenat da se pehar i medalje konačno uruče. Naravno, mi nismo kompletni kao na kraju prošle sezone, ali barem je dio igrača i stručnog štaba tu, a ovi koji nisu s nama, njima se i poštom može poslati", rekao je Bajić. 

Da njega i saigrače očekuje teška utakmica večeras, smatra i Nikola Tanasković. 

"Poslije dvije vezane pobjede u domaćem takmičenju igramo ovu utakmicu. Spremni smo i očekuje nas jedna uzbudljiva utakmica, idemo na pobjedu", poručio je Tanasković. 

Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta u Laktašima.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.