Генерални менаџер КК Игокеа

Игор Додик за АТВ: Чланство у Савјету ФИБА Лиге шампиона је велика част

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2024. 19:24

Игор Додик, генерални менаџер Кошаркашког клуба Игокеа изабран је у друштво девет чланова Савјета ФИБА Лиге шампиона, а за АТВ каже да је почаствован указаном приликом да, као једини представник регионалне кошарке, својим дјеловањем допринесе даљем развоју овог европског такмичења.

ФИБА Лига шампиона у протеклом периоду је показала оправданост свог постојања, а наредних сезона требало би да буде још квалитетнија, прича Додик.

- ФИБА Лига шампиона и њено руководство из године у годину расту, а то су јуче и презентовали. Бројке које су приказали стварно су импресивне и показују да се доста ради на унапређењу саме лиге, али и пратилаца и навијача. Мислим да будућност ФИБА Лиге шампиона не одређују само челни људи лиге. Тренутно су у преговорима и са људима из Евролиге и НБА. Мислим да ће још само једна сезона бити у овом формату, а онда ће од сезоне 2025/2026 бити у неким другим околностима и форматима. Наравно, више детаља о свему биће познато када за то дође вријеме и ако се постигне договор - каже Додик

Кошаркашки клуб Игокеа сезонама уназад је стални учесник ФИБА Лиге шампиона и то ће тако остати и у наредном периоду, каже Додик који се осврнуо и на скору Скупштину АБА лиге на којој ће се гласати и о приступу "Пројекта Дубаи" регионалном такмичењу.

- Што се тиче Игокее, највећи изазов ове сезоне је била организација утакмица турских и израелских тимова. Понудили смо се да будемо домаћини и да им обезбиједимо гаранције и сигурност да одиграју утакмице код нас. Мислим да је будућност КК Игокеа у ФИБА Лига шампиона, без обзира што 12. марта имамо гласање на Скупштини АБА лиге око приступа регионалном такмичењу клуба из Дубаија. Мислим да већ постоји већина за “зелено свјетло” и да ће то да буде изгласано. Генерално, оно што нас у Игокеи највише интересује јесте да будемо стални учесници Лиге шампиона. Треба да прикупимо бодове кроз такмичење и кроз побједе што у лигашком дијелу, што у другој фази, ако прођемо - каже Додик.

Генерални менаџер Игокее каже да ја захвалан на прилици која му је указана од стране ФИБА Лиге шампиона.

- Сигурно да ми много значи чланство у Савјету ФИБА Лиге шампиона и привилегија је бити у том друштву. Једини сам представник регионалне кошарке. Савјет броји девет чланова. На нама је да расправљамо о идејама и плановима за даљи развој такмичења, а одлуке које донесемо иду на Извршни одбор ФИБА Лиге шампиона. Они на основу тих идеја и планова доносе даље закључке - рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.