Dvije NBA zvijezde u Beogradu

Igrali finale Evropskog prvenstva, a sada se druže na splavu

  • Izvor: mondo
  • 30.07.2022.09:09

Bogdan Bogdanović vrijeme između dvije NBA sezone provodi u rodnom gradu, a sada mu je gost u Beogradu igrač koji je napravio zavidnu NBA karijeru. Goran Dragić, slovenački veteran, objavio je na svom Instagram profilu na kojoj pozira sa Bogdanovićem tokom zajedničkog ručka na jednom beogradskom splavu.

Njih dvojica se odlično poznaju sa NBA terena, ali i iz finala Evropskog prvenstva 2017. godine. Tada su bili lideri svojih ekipa, a Slovenija je predvođena Igorom Kokoškovim stigla do šampionske titule na tom turniru. Baš sa njim je Dragić nedavno napravio jednu zanimljivu fotografiju.

Vjerovatno su se i tokom današnjeg druženja akteri finala od prije pet godina prisjetili finala Evropskog prvenstva. Isto takmičenje igraće se i ove jeseni, a vjerovatno će ga propustiti i Bogdanović i Dragić. Srpski košarkaš nije na spisku selektora Pešića jer se oporavlja od povrede, a Dragić je zvanično završio reprezentativnu karijeru.

Istina, to nije u potpunosti tačno, jer se iz penzije vratio kako bi u prethodnom prozoru pomogao nacionalnom timu u kvalifikacijama za Mundobasket. Zbog toga u Sloveniji i dalje tinja nada da bi iskusni bek mogao da se odazove selektoru i otputuje na posljednji veliki turnir sa nacionalnom timom - gdje bi Slovenija ponovo mogla da napadne titulu, piše Mondo.

Dok ne donese definitivnu odluku, Dragić je gost Beograda i Bogdana Bogdanovića, a u komentarima ispod objave dvojici košarkaša se javio i nekadašnji reprezentativni as Marko Jarić.