НБА

Јокић и екипа сломили Лејкерсе

  • Извор: Курир
  • 09.02.2024. 08:09

Маестрални Никола Јокић предводио је Денвер Нагетсе до побједе на гостовању Лос Анђелес Лејкерсима. Чета Мајка Мелоуна славила је послије велике драме резултатом 114:106, а Јокић је меч завршио са 24 поена, 13 скокова и девет асистенција.

И поред тога што је Денвер од првог минута имао вођство које је испуштао тек у три наврата, права драма виђена је у финишу утакмице. У трећој четвртини Никола Јокић и екипа имали су чак 15 поена предности, али су Лејкерси успели да се врате, па чак и да изједначе, те је у једном тренутку било 94:94 и Леброн и његови саиграчи држали су се до 104:104.

Ипак, тада су услиједиле магичне асистенције нестварног Србина који је у кључним моментима разигравао саиграче, те им стварао лаке позиције за поене, а они су то зналачки користили, па је Денвер направио серију 10:2 и стигао до побједе.

Кошаркашка трагедија Партизана: Бајерн у посљедњој секунди стигао до тријумфа

Кошаркашка трагедија Партизана: Бајерн у посљедњој секунди стигао до тријумфа

Уз Николу Јокића у тиму Нагетса бољи од осталих били су и Џамал Мареј са 29 поена ,11 асистенција и седам скокова и Мајкл Портер Џуниор који је постигао 27 поена и уписао осам скокова.

Код Лејкерса, који су током меча пробали и "прљавом" игром да стигну до резултата, истакли су се Ентони Дејвис са 32 поена, девет скокова и три асистенције и Леброн Џејмс који је постигао 25 поена, имао девет скокова и седам асистенција.

Партизан стиже у Лакташе: Ево колико ће коштати карта!

Партизан стиже у Лакташе: Ево колико ће коштати карта!

Послије ове побједе Нагетси се налазе на деоби првог места Западне конференције и имају исти скор као и Минесота - 36 побједа и 16 пораза. Лејкерси су, са друге стране, девети у истој конференцији уз скор 27-26.


Пратите нас и путем Вибера