Ogroman šok u NBA ligi

Jokić izgubio prvo mjesto u trci za MVP-a tri nedjelje prije kraja

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 18.03.2023.08:05

Otkako je dobio malo veću slobodu u igri, Nikola Jokić je postao i najbolji igrač u čitavoj ligi. Njegov Denver nije uspjevao da napravi neki veći rezultat, ali je srpski košarkaš čak dva puta uzastopno dobio nagradu za MVP-ja NBA lige. Međutim, čini se kao da polako posustaje u trci za ovim dostignućem...

Jokić ima jednu od najboljih sezona u karijeri, u prosjeku je veoma blizu tripl-dabla, za šta mu fali 0,1 asistencija po meču, a koju će sigurno dostići do kraja regularnog dijela lige, dok se njegov Denver nalazi na prvom mjestu na Zapadu, sa pet pobjeda više od Sakramenta i Memfisa.

Djeluje kao da je sve iz snova, ali, on je posustao u trci za MVP titulu. NBA liga je objavila na zvaničnoj stranici da je prema statistici u čuvenom "MVP Ladderu", došlo do pomijeranja, te da se Jokić sada nalazi na drugoj poziciji sa svojim brojkama - 24,8 poena po meču, 11,9 skokova i 9,9 asistencija.

Njega je sa prvog mesta istisnuo Džoel Embid, centar Filadelfije sa 33,5 poena u proseku, po čemu je prvi u ligi, sa 10,2 skoka i 4,1 asistencijom po meču, a treba istaći i da je njegova Filadelfija trenutno na 3. mjestu na Istoku, mada, u dosta jačoj konkurenciji.

Na trećem mjestu se nalazi Janis Adetokumbo sa prosjekom od 31,4 poena po meču, 11,9 skokova i 5,5 asistencija, a njegov Milvoki je vodeći na Istoku.

Sve u svemu, ostalo je još tri nedjelje do kraja, a dosta stvari se može promijeniti...


Tagovi:
 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.