NBA

Jokić nije mogao sam, Voriorsi pokazali snagu Denveru

  • Извор: Б92
  • 17.04.2022. 08:33

Denver Nagetsi nisu počeli doigravanja na način na koji su se nadali pošto su ih Golden Stejt Voriorsi pobijedili rezultatom 123:107.

Srpski centar i aktuelni MVP Nikola Jokić, meč je završio kao najefikasniji pojedinac svog tima sa 25 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Osim Jokića, Denver nije imao mnogo raspoloženih igrača, recimo da je Eron Gordon podbacio sa 8 poena, dok je Vil Barton upisao 24 uz 6 skokova i 5 asistencija, a po 10 su imali Bouns Hajland i Monte Moris.

Još jedan srpski reprezentativac je bio dio ovog duela, a to je Nemanja Bjelica. On je ubacio 8 poena uz 3 skoka i imao je po 1 ukradenu loptu, asistenciju i blokadu i 2 izgubljene lopte.

Na drugoj strani, vidjeli smo odličnu partiju Džordana Pula koji je Nagetsima ubacio 30 poena, 19 je postigao Klej Tompson, a po 16 su imali Endru Vigins i Stef Kari, koji je meč počeo sa klupe i dvocifren je bio još Drejmond Grin sa 12 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Što se samog toka utakmice kaže, Denver je odlično počeo susret i na krilima Bartona i Jokića došao do inicijalnih 11:6, ali su se Ratnici brzo vratili na 15:15.

Nemanja Bjelica je svoje prve poene ubacio na kraju prvog perioda, koji je okončan poenima Bugija Kazinsa i Oto Porter Džuniora za 27:26 u korist ekipe iz Kolorada.

Nakon ovoga, izabranici Stiva Kera su dodali gas, Bjelica četvrtinu otvara novim poenima, pa slijedi mini serija Džordana Pula i Golden Stejt stiže do 36:32 što je samo nagovijestilo ono što je uslijedilo.

Voriorsi su na poluvremenu imali 58:47, a tokom treće četvrtine stigli su i do prednosti od 20 poena pa su do kraja igrali taman koliko im je bilo potrebno i upisali trijumf rezultatom 123:107.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.