Velikani stižu u Srpsku

Jubilarnih 50 godina Igokee: Košarkaški spektakl od 6. do 10. septrembra

  • Извор: АТВ
  • 01.09.2023. 17:35

Igokea će od 6. do 10. septembra biti domaćin košarkaškog spektakla na kojem će, pored Igosa, igrati imena poput Partizana, CSKA, Galatasaraja, Turk Telekoma i Hapoela.

Igor Dodik, generalni menadžer KK Igokea ranije je najavio da će se košarkaški turnir, koji se održava povodom 50 godina postojanja kluba, igrati pored Laktaša i na teniskom kompleksu u Banjaluci, na kojem je u aprilu igran Srpska open.

"Mogu da kažem da sam prezadovoljan, s obzirom na učesnike koji će da dođu i timove koji će da budu tih dana u Banjaluci. Dolazi CSKA, Partizan, Turk Telekom, Hapoel i Galatasaraj. Ideja je da budu dvije grupe, po tri tima. Da odigra svako sa svakim. Otvaranje je šestog septembra. Ideja je da otvaranje bude na mjestu gdje se igrao Srpska open", rekao je Igor Dodik.

Radovi na adataciji Centralnog terena su već u toku, a najavljeno je da je već naručen parket što će omogućiti odigravanje mečeva.

"Naručili smo parket koji trenutno stiže i lakira se, baš za ove potrebe, koji može da se složi i demontira u roku od dva sata. U slučaju kiše, otvaranje ćemo pomjeriti u Laktaše. Plan je da se turnir otvori sa utakmicom Igokea-CSKA u 20 časova. Svaki dan nas očekuju dvije utakmice. Ideja je da prva utakmica bude u 17, a druga od 20 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika. Mnogi učesnici koji su prihvatili da igraju, su se iznenadili da će se igrati na otvorenom. Tu nemamo nikakvih problema. Napomenuo bih da sam pričao sa Dejanom Bodirogom, direktorom Evrolige, kao i sa predstavnicima FIBA Lige šampiona, oni nisu imali ništa protiv toga da CSKA bude dio turnira i da igra u Banjaluci", rekao je Igor Dodik.

Dodik kaže da je planirano da se u Laktašima i Banjaluci, postavi teren, po uzoru na onaj za Streetball, gdje će najmlađi imati priliku da se druže sa košarkaškim zvijezdama.

"Danas šaljemo dopis svim načelnicima i gradonačenicima u Srpskoj, da organizuju djecu iz osnovnih škola da dođu u Laktaše i Banjaluku kako bi se družili sa košarkaškim zvijezdama. Želja nam je da cijelu Republiku Srpsku povežemo sa ovim jubilejom", istakao je Dodik.

Generalni menadžer Igokee, osvrnuo se i na televizije koje će prenositi mečeve.

"Arena sport će imati prava prenosa svih utakmica. Ono što me raduje, a to je, da su da su televizije iz Rusije, Izraela i Turske izrazile želju da prenose mečeve. Potpisali su ugovore. Takođe, najavljeno je da će turnir pratiti i mediji iz raznih dijelova Evrope", naveo je Dodik.

Osim mečeva pomenutih šest ekipa očekuje nas i duel veterana Igokee protiv ekipe Prijatelja.

Košarkaši spektakl povodom 50 godina postojanja KK Igokea mogao bi da uveliča i najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić.

"Naravno da smo ga pozvali i njegov dolazak bi bio prava senzacija. Svjestan sam da ima mnogo obaveza i još uvijek čekamo odgovor", rekao je Igor Dodik.

Cijena dnevne karta će iznositi 20 KM. Za one koji žele da kupe paket karata za cijeli turnir, cijena će iznositi 100 KM.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм