Doza euforija još uvijek prisutna

Juniori Igokee sabiraju utiske i pripremaju se za F4 ABA lige

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2023. 08:09

Doza euforija još uvijek prisutna, a kako i ne bi bila, kada je ostvaren istorijski uspjeh. Za sva vremena ostaće upisano da je juniorska selekcija Igokee osvoila prvo izdanje turnira FIBA Lige šampiona

"Bilo nam je super, iskreno nismo ni mi očekivali ovakav uspjeh, ali je ogroman motiv da se i dalje trudimo i da nastavljamo da pobjeđujemo," rekao je Sergej Jovanović.

"Veoma smo zadovoljni što se tiče turnira, nismo otišli sa velikim ambicijama. Prvi dan smo došli sa nepotpunim rosterom, dakle, bilo je devet igrača, od kojih su dvojica ili trojica bili povrijeđeni. Utakmicu smo krenuli odlučno i nastavili smo tim tempom," poručuje Dušan Makitan.

Do trofeja u Bursi stigli su bez poraza, a na pomen najteže utakmice tokom turnira kao iz topa odgovaraju:

"Polufinale nam je bilo najteže, ekipa Ritasa je ozbiljna ekipa, i bila je ovo najteža utakmica na turniru," ističe Jovanović.

"Litvanci su, po meni, bili dosta teži protivnici. Pobijedili smo ih četiri razlike koliko se sjećam. Što se tiče finala, ekipa Tofaša je bila umorna, što se vidjelo poprilično. Imali su jako loš procenat šuta, što je nama išlo u korist," rekao je Makitan. 

Ponosan na veliki rezultat i igru svoje ekipe je i Slobodan Kecman, trener juniora Igokee. Put Turske su, kaže, otišli riješeni da se pokažu u najboljem svjetlu, pa šta bude, a ispalo je najbolje moguće.

"Mi smo najavljivali od samog starta da ćemo otići sa velikom željom da se pokažemo u što boljem svjetlu. Mislim da smo u potpunosti uspjeli u tome," poručuje trener juniora Igokee Slobodan Kecman.

Trofej osvojen u Bursi još jedna je potvrda odličnog rada omladinske škole Igokee.

"Mislim da smo mi za mlade igrače sjajna sredina, imamo sjajne uslove, vodi se računa o svemu. O njihovom razvoju, prije svega, kao mladih osoba, i kao ljudi, a samim tim kao mladih sportista. Svi u klubu su organizovani, odnosno okrenuti ka organizaciji da sve funkcioniše kako treba i mislim da na mapi u regionu zauzimamo visoko mjesto," ističe Kecman.

Za juniore Igokee predaha nema i već sutra ih čeka završni turnir ABA lige u Laktašima, a prvi rival im je beogradska Crvena zvezda.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм