АЕК

Какав трансфер: Некадашња НБА звијезда стигла у Атину!

  • 04.01.2024. 12:27

Ове сезоне је доста велик број играча из НБА лиге одлучио да дође у Европу, неки у најајче клубове, а неки у нешто слабије, иако се ради о веома познатим именима.

Још једно у низу јесте и име Брендона Најта, некадашње НБА звијезде, која се послије Кине одлучила на долазак у АЕК.

Брендон Најт је неко ко иза себе има дугогодишњу НБА каријеру, играо је тамо од 2011. па све до 2022. године у седам клубова, а свуда је имао и запажене улоге, док је негдје практично био и лидер своје екипе.

Сада, Најт је одлучио да се опроба и у Европи, након што је претходне двије године провео у Кини.

Када је ријеч о њему, драфтован је 2011. године са осмог мјеста, од стране Детроита, гдје је у двије сезоне одиграо преко 140 утакмица. Потом је трејдован у Милвоки, а тамо је наставио да биљежи сјајне партије. Најбољу сезону је имао у Финиксу у сезони 2015/2016, када је играо 36 минута у просјеку и биљежио 19.6 поена.

Ипак, након тога опада и његово вријеме на терену, због чега је и одлучио да се пресели у Кину.

Међутим, његове бројке кроз каријеру говоре и о томе да се ради о сјајном играчу, пошто је бељежио 14 поена у просјеку у НБА лиги, као и 3.9 асистенција, али и 3.1 скок, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм