Evrobasket

Košarkaši Srbije večeras protiv Holandije

  • Извор: Агенције
  • 02.09.2022. 13:14

Košarkaška reprezentacija Srbije današnjim duelom sa selekcijom Holandije počinje Evropsko prvenstvo na kome ima najviše ambicije.

Grupa D u kojoj su Orlovi na papiru je najmanje atraktivna, ali navijačima srpskog tima sigurno će biti u fokusu od prvog do posljednjeg dana takmičenja u Pragu.

Srbija je u konkurenciji sa domaćinom Češkom, Finskom, Izraelom, Poljskom i Finskom veliki favorit i sve osim osvajanja prvog mjesta pred ukrštanje sa grupom C u 1/16 finala bilo bi prvorazredno iznenađenje. Naravno, nikako ne treba da se potcijeni kvalitet i potencijal ostalih timova, ali teško je u isti koš staviti vrijednost Pešićevih izabranika i ekipa koje su, zahvaljujući FIBA prozorima i izostancima najboljih srpskih košarkaša, postale strah i trepet van ljetnjeg perioda.

"Jako je bitno svakoga poštovati, očekujemo jako motivisan tim i minimalno moramo da budemo motivisani kao i oni, to je ono što očekujem od njih. Naš cilj je da pobijedimo, kao i uvijek, ali naredni cilj je da iz meča u meč popravljamo svoju igru. Moramo da iskoristimo taj meč ne samo da se takmičimo, ali i da damo šansu igračima da poprave individualnu igru. Svaki meč je bitan i bićemo spremni da pružimo maksimum,“ rekao je Svetislav Pešić. 

Srbija je u utakmicama sa Grčkom i Turskom pokazala kakav potencijal ima i u odbrani i u napadu, ali pokazala je i drugu stranu medalje. Usponi i padovi su sastavni dio igre, a mečevi u Pragu će Pešiću poslužiti da dodatno „zategne“ ekipu pred nokauz fazu koja će biti odigrana u Berlinu.

Duel između Srbije i Holandije na programu je u 21 čas.

Današnji program otvaraju Izrael i Finska od 14 časova, a ostali parovi su:

14:15 Ukrajina - Velika Britanija

17:00 Hrvatska - Grčka

17:30 Poljska - Češka

21:00 Italija - Estonija


  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм