Dominantno

Košarkašice Srbije osvojile peto mjesto na Evropskom prvenstvu

  • Извор: Б92
  • 25.06.2023. 16:36

Košarkašice Srbije, poslije meča sa Crnom Gorom, pružile su još jednu veliku partiju.

Ono što je bilo planirano - ispunjeno je u subotu. Srrbija je izborila plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre tako da se današnji meč bio samo stvar prestiža.

Srpkinje su bile nemilosrdne u borbi sa Njemicama, ubjedljivo i autoritativno su porazile rivalke rezultatom 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 16:19).

Bila je ovo demonstracija sile, kreacije i efikasnosti najboljih srpskih košarkašica, druga uzastopna pobjeda poslije eliminacija iz borbe za medalje i, na kraju, odlična predstava u praznjikavoj hali "Stožice".

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Ivon Anderson sa 16 poena do kojih je, djelovalo je u nekim momentima, dolazila sa mnogo rutine i lakoće protiv svojih čuvara.

Nije Ivon mogla ni sama, imala je veliku podršku od gotovo svih saigračica koje su danas dobile minutažu. Mina Đorđević je donijela Srbiji 12 poena, Dragana Stanković i Aleksandra Crvendakić po 10...

Jedino se Nevena Jovanović nije upisala.

Ivana Raca je bila među najboljima u našem timu sa 9 poena, posebne pohvale zaslužuje Saša Čađo čije su dvije vezane trojke u drugoj dionici definitivno skršile borbeni moral Njemicama u momentu kada se možda učinilo da hvataju priključak.

Poslije toga, ova utakmica je bila jednosmjerna ulica.

Srbija je na ovo Evropsko prvenstvo došla sa oreolom šampiona Evrope, očekivanja su otud bila velika, no nije bilo realno da se odbrani tron u konkurenciji moćnih Belgijanki, Špankinja.

Peto mjesto je za ovaj put bio najviši domet ali i potvrda kvaliteta srpske košarke koja je ostala pri samom vrhu evropske konkurencije.

Djevojke su u prethodna dva meča, protiv Crne Gore, pa danas i sa Njemačkom, pokazale karakter i energiju, prije svega želju da isplivaju poslije stresnog poraza od Belgije, i pobijede u mečevima koji su bili važni.

Srbija sada čeka februar i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.


(Foto: FIBA)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.