Evropsko prvenstvo

Košarkašice Srbije preko Crne Gore izborile kvalifikacije za Olimpijske igre

  • Извор: Б92
  • 24.06.2023. 17:04

Košarkašice Srbije održale su nadu da će zaigrati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Izabranice Marine Maljković su u meču razigravanja od petog do osmog mjesta Evropskog prvenstva bile bolje od Crne Gore rezultatom 63:58.

Time su obezbijedile svoje mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, dok će naredni meč protiv Njemačke biti isključivo borba za što bolji plasman na kontinentalnom takmičenju.

Srbiju je do pobjede predvodila Ivon Anderson sa 23 poena i po pet skokova i asistencija. Imala je i tri ukradene, ali čak pet izgubljenih lopti.

Pratila ju je Aleksandra Crvendakić sa 11 poena i pet skokova, dok je dvocifrena bila još samo Jovana Nogić sa 10 poena (postigla jedinu trojku Srbije na čitavom meču).


Pogledajte kako se Moskva sprema za

Pogledajte kako se Moskva sprema za "doček" Vagnerovaca

Kod Crne Gore se istakla Nataša Mek sa 20 poena i 13 skokova. Marija Leković je imala dva poena manje uz pet skokova.

Izostala je kvalitetna košarka u prvom meču razigravanja, ali ne i drama u samom finišu.

Srbija je svakako bila kvalitetniji protivnik i više raspoloženih igračica o čemu svjedoči podatak da su svih 16 poena Crne Gore u prvoj dionici postigle dvije košarkašice – Mek i Vučetić.

Naturalizovana reprezentativka Crne Gore je nastavila u istom ritmu do kraja, a Vučetić je stala na početnih osam poena i njeno mjesto je preuzela Marija Leković.

Njih dvije nisu bile dovoljne da spriječe Srbiju da ode na dvocifrenu prednost koju su imale dobrim dijelom drugog poluvremena, ali pred kraj je u potpunosti ispuštaju.

Crna Gora je u jednom trenutku stigla i do -3 (57:54), ali su konstantno ispuštale priliku da se u potpunosti vrate u meč, za šta je stigla i kazna na drugoj strani.


Karlos Alkaraz: Osvojiću Vimbldon

Karlos Alkaraz: Osvojiću Vimbldon

Kao što smo rekli, Srbija je ovom pobjedom obezbijedila mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a tu će još biti pomenuta Njemačka sa kojom će igrati za peto mjesto, a koja je prethodno eliminisala Češku.

Pored te dvije selekcije, u kvalifikacionom turniru će učestvovati i četiri ekipe iz polufinala – Belgija, Francuska, Španija i Mađarska.

Meč Srbije i Njemačke za peto mjesto je na programu u nedjelju.


(Foto: FIBA)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.