Žrijeb za Evropsko prvenstvo

Košarkašice Srbije u prvom šeširu

  • Извор: Агенције
  • 06.03.2023. 13:43

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije smještena je u prvom šeširu na žrijebu za Evropsko prvenstvo koje će od 15. do 25. juna 2023. biti održano u Sloveniji i Izraelu.

Poznato je da domaćini EP imaju pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, pa je Slovenija izabrala Srbiju, što znači da će naše najbolje košarkašice igrati u grupi u Ljubljani, ali ne mogu da budu u istoj grupi sa Slovenkama. Izrael se odlučio za Češku, i to da igraju u istoj grupi.

Žrijeb je zakazan za srijedu u 17 časova na brdu pored Kranja. Dakle, dvije grupe će biti u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, baš kao i eliminacione runde, a preostale dvije grupe u Tel Avivu.

Učesnici ženskog Evrobasketa su raspoređeni u četiri šešira.

PRVI ŠEŠIR: Španija, Francuska, Belgija, Srbija

DRUGI ŠEŠIR: Turska, Italija, Grčka, Slovenija

TREĆI ŠEŠIR: Velika Britanija, Crna Gora, Slovačka, Češka

ČETVRTI ŠEŠIR: Mađarska, Letonija, Nemačka, Izrael

Sistem takmičenja biće isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale poslije tri odigrana meča.

Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mjesto u četvrtfinalu.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)