Хорор у Шпанији

Кошаркашки тренер сексуално злостављао малољетну дјевојчицу?

  • 18.12.2023. 15:23

Скандал потреса женску кошарку у Шпанији!

Марио Лопес, дугогодишњи тренер млађих селекција женске репрезентације Шпаније, оптужен је за сексуално злостављање 13-годишњакиње.

Како шпански медији преносе, Лопеса оптужују да је злостављао 13-годишњу дјевојчицу, у вријеме док је био главни тренер Гернике. Тада је имао 31 годину.

Те 1998. године, Лопес је позвао 13-годишњу дјевојчицу да код њега гледа кошаркашку утакмицу, па је онда по њеном свједочењу почео непримјерено да је додирује. Та пракса да дјевојчице са њим гледају утакмице није била необична, па нико није посумњао какав ужас се дешавао цурици, преноси Спортал.

У кривичној пријави се наводи да је тренер “застрашивао и контролисао дјевојчицу”, а додатни проблем је што је долазила из дисфункционалне породице. Наиме, родитељи су јој имали проблема са алкохолом и нису могли да прате шта се дешава у животу њихове ћерке. Нису знали ни шта јој се дешава у школи, а ни кроз шта пролази на спорту којим се бави.

У наводима који су испливали у јавност истиче се да је Лопес забрањивао дјевојчици да носи доњи веш испод одјеће, да је сједио поред ње у аутобусу и да је додиривао.

Прије 20 година, поменута дјевојчица која је оптужила Лопеса за злостављање, напустила је кошарку како би се посветила факултету, а Лопес је остао на мјесту тренера овог клуба све до прошле године, када је прешао на мјесто генералног директора Гернике.

Тренирао је годинама и младе селекције шпанске репрезентације са којима има пет европских злата и два свјетска сребра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм