Kapiten Srbije

Lučić: Svjesni smo važnosti utakmica

  • Извор: Б92
  • 24.08.2022. 12:30

Kapiten Srbije Vladimir Lučić prokomentarisao je predstojeći duel sa Grčkom.

Dvije selekcije se sastaju u četvrtak od 20 časova u Štark areni, u prvom meču druge runde kvalifikacija za Mundobasket.

Srbija ima učinak 1-3 iz prethodne runde, kao i Britanci. Belgija i Turska su na 2-2, a Grčka i Letonija na 3-1. Prve tri ekipe plasiraće se na SP.

"Dočekujemo odličnu ekipu Grčke, sklopljenu od velikog broja iskusnih igrača. Atletski predvođeni Janisom i braćom, fizički su jedni od najdominantnijih u Evropi. Svjesni smo važnosti utakmice, ne samo sutrašnje", rekao je Lučić.

Srbija u nedjelju gostuje Turskoj (19h), a 1. septembra počinje Evrobasket.

"Mislim da smo svi svjesni važnosti svake utakmice, počevši od sutrašnje jer želimo da se nađemo na SP koje je poslije i kvalifikacioni turnir za OI. Praktično pobjeda na narednim mečevima osigurava odlazak na SP, ali vraćamo se na ono o čemu je selektor pričao gdje biće trenutaka tokom sezone kada nećemo biti svi u mogućnosti da nastupamo pa će određeni pritisak morati da podnesu i drugi igrači. Svi koji su dio ekipe treba da daju sve od sebe da uspijemo", poručio je Lučić. 

Košarkaš Bajerna je nedavno imenovan za kapitena tima.

"Velika je čast biti imenovan za kapitena. Beli je još uvijek sa nama. Nažalost, ne može da igra, ali je još uvijek prvi kapiten. Nemam preveliki  pritisak s obzirom da sam imao priliku da budem kapiten Partizana sa 22 godine, potom i u Bajernu", zaključio je Lučić.