НБА

Маестрални Јокић, нови трипл-дабл и побједа Денвера

  • 22.03.2024. 08:08

Никола Јокић одиграо је још једну партију за анале и захваљујући новом трипл-даблу водио је Денвер до важне побједе над Њујорк Никсима резултатом 113:100!

Јокић је меч завршио са 30 поена, 14 скокова и 11 асистенција и на тај начин је стигао до свог 127. трипл-дабла у каријери када је у питању лигашки дио, а занимљиво је и то да да се попео на четврто мјесто листе франшизе када су у питању украдене лопте и сада их има 799.

Још на полувремену је било јасно да ће Јокић забиљежити нови трипл-дабл, када је имао 16 поена, девет скокова и 10 асистенција, док је Денвер имао само +5 када је у питању предност.

Она је на крају треће дионице отишла на двоцифрену и износила је 88:76, а Јокић је наставио да дијели нестварне асистенције без гледања.

Док је у првом полувремену упошљавао Арона Гордона иза леђа, тако је у трећој дионици једним сјајним пасом нашао Мајкла Портера Џуниора који је убацио тројку за 77:67 средином четвртине.

Јокић као да је на овом мечу ријешио да се искупи за претходни, када је против Минесоте забиљежио само двије асистенције. И то обје средином посљедње четвртине.

А када је у питању посљедња у овом мечу, Никси су у једном тренутку стигли до 90:88, да би Јокић везао четири поена и на четири и по минута прије краја "положио" за 103:94.


Портер је уз Јокића био најбољи играч Нагетса на терену и послије његове тројке за 106:96 било је јасно да ће домаћин изаћи као побједник. Убацио је 31 поен и имао осам скокова.

Џамал Мареј је такође био одличан са 23 поена, Гордон је стигао до 10 поена и осам асистенција, док су остали били далеко испод просјека.

С друге стране, Џејлин Брансон је убацио 26, Ајзеа Хартенштајн је додао 20, Алек Буркс је имао 18, а по 11 Мекбрајд и Дивинћенцо. Бојан Богдановић убацио је само три поена, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.