Селектор кошаркашица Србије

Маљковић у Бањалуци: Омогућити свакој дјевојчици да се бави спортом

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2023. 13:07

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је данас у Бањалуци да спортске активности треба омогућити свима уз једнаке услове и да свака дјевојчица у овом граду треба да се бави спортом, пошто имају привилегију да их тренира тим врхунских кошаркашких стручњака.

"Циљ је да добијемо врхунске кошаркашице, али желимо да имамо добро, здраво и нормално друштво. Желимо да дамо значај и аматерском спорту, да имамо здраве девојке, будуће мајке", рекла је Маљковићева новинарима у Спортској дворани "Борик", поводом почетка рада бесплатне школе за кошаркашице "Покрет Марина Маљковић".

Она је истакла да Бањалука има изузетан тим тренера што нема ни у градовима у Србији, па чак ни у Београду.

Мицић се нада наступу у Паризу

Мицић се нада наступу у Паризу

"Не схватамо колики је значај да двострука европска шампионка или олимпијац држи тренинг дјеци. Због тога не постоји никаква дилема зашто је одабрана Бањалука и Република Српска", рекла је Маљковићева.

Репрезантативка Србије Саша Чађо рекла је да су играчице Србије годинама амбасадори овог покрета, те да је ово прилика да се прошири.

"Док сам у Бањалуци позиваћу родитеље да доведу дјецу на тренинге у Основну школу `Бранко Радичевић` у насељу Старчевица. Тренинге воде стручне особе, који су биле врхунске кошаркашице", рекла је Чађо и додала да ниједна дјевојчица није одустала и да су веома задовољне тренинзима.

Легендарна кошаркашица Јадранка Ћосић Тркуља рекла је да Бањалука има много добрих спортиста и да је штета да своје знање не преносе даље.

Младен Крстајић добио отказ

Младен Крстајић добио отказ

"Наша је друштвена одговорност да својом улогом и понашањем преносимо знање на нове генерације и сада имамо простор гдје ћемо то и практично спровести", рекла је Тркуља.

Покрет за женску кошарку "Марина Маљковић" већ дјелује у Србији и заснива се на принципу бесплатног тренинга за дјевојчице које похађају основну школу.

Тренинзи се викендом одржавају у сали Основне школе "Бранко Радичевић", а са дјевојчицама раде Јадранка Ћосић Тркуља којој помажу Александра Мушић, Лара Мандић и Мирјана Човичковић.

Са њима је и актуелна репрезентативка Србије и освајачица више медаља са европских свјетских и олимпијских такмичења Саша Чађо.

Додик: Подршка Покрету за кошарку "Марина Маљковић"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је значаја Покрета за женску кошарку "Марина Маљковић" и најавио да ће подржати његове активности како би имали што боље услове за рад.

Додик је данас у Бањалуци разговарао са селектором Женске кошаркашке репрезентације Србије Марином Маљковић, која га је упознала са почетком рада Покрета у Бањалуци, у којем дјевојчице основношколског узраста имају прилику да бесплатно тренирају и уче основе кошарке од прослављених кошаркашица.

Састанку су присуствовале и прослављене кошаркашице Саша Чађо и Јадранка Ћосић Тркуља, саопштеноје из Кабинета предсједника Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: