NBA

Heroj bez poena: Marjanović donio pobjedu Hjustonu za 0,04 sekunde

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 18.03.2023.09:22

Boban Marjanović nije starter, rijetko kad i dobija priliku da igra, ali je ovoga puta donio pobjedu ekipi Hjustona i to za samo 0,04 sekunde, pošto je iskoristio svoju visinu i spriječio je dodavanje na samom kraju meča, te je time spriječio i Nju Orleans da dođe do izjednačenja (114:112).

Snage u NBA ligi su odmjerili Roketsi i Pelikansi, došlo se i do drame, kada je Džabari Smit pogodio trojku kojom je Hjuston poveo, dok je na satu ostalo još 0,04 sekunde, kada je trener ekipe iz Teksaka odlučio u igru da ubaci Bobana Marjanovića.

Boban, džin visok preko 220 centimetara je imao jedan jednostavan zadatak - morao je da zaustavi ubacivanje lopte sa strane.

On je stao pored omalenog košarkaša Pelikansa, mlatarao je rukama, da bi ga lopta potom i dokačila po prstima, što je bilo dovoljno da osujeti ovaj napad i donese pobjedu svom timu. Komentatori su pali u trans, dok je hala bila oduševljena.

Najefikasniji u Hjuston je bio Grin sa 25 poena, dok je Porter dodao 20, dok su na drugoj strani prednjačili Brendon Ingram sa 31 poenom, odnosno Valančijunas sa 22 poena i 17 skokova.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Veza za dvije noći (12+)

  Snježna mećava zatoči dvoje potpunih stranaca u malom stanu.

 • 00:15 Serija: Bolivar (R)

  'Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 03:00 Noćni program

  Noćni program