Reprezentativac Srbije

Micić: Uželjeli smo se mečeva

  • Извор: Агенције
  • 03.08.2022. 13:33

Vasilije Micić, reprezentativac Srbije, pričao je na okupljanju tima u Staroj Pazovi.

Košarkaš Efesa je poručio da su se svi u timu Srbije uželjeli mečeva i da slijede uzbudljive nedjelje.

"Evropsko prvenstvo je dosta jako. Svi su se uželjeli tog igranja, nekako se poklopilo i da NBA igrači imaju malo više odmora, da dođu svježi, većina je potpisala te neke bitne ugovore, što ima veliki uticaj na njihove odluke. Vjerujem da će ovo Evropsko prvenstvo biti jako interesantno. Grčka dolazi u najjačem sastavu, mi smo isto tako u najboljem sastavu, biće to vjerovatno jedna od boljih utakmica pred prvenstvo", kaže Micić.

Njega su pitali i šta misli o prozoru kvalifikacija za svjetski šampionat, situacija u kojoj je Srbija nije zavidna.

"To su sve košarkaške stvari, niko to nije priželjkivao, to je realnost koju moramo da ispratimo. Moja vodilja uvijek je da se ide dan po dan, utakmicu po utakmicu. Obje ekipe su vrlo dobre, i Grčka i Turska, najbolje su u posljednjih deset godina. Trebalo bi da prvo budemo fokusirani na nas, na naš tim koji ima mnogo talenta, da idemo u sve hladnih glava. Ne treba nam dodatni pritisak, svi znamo šta je to", kaže Micić. 

Na pitanje kako bi rezultati iz kvalifikacija mogli da utiču na Evrobasket, Micić je rekao da to dosta zavisi od svakog pojedinačno.

"Psihološka situacija ekipe zavisi i individualno, od samih igrača. Naravno, trener je tu naš predvodnik, on će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas poslije svake utakmice oporavi, prvo mentalno a potom i fizički. Pristup svakoj utakmici zavisi od individue. Generalno, na to gledam kao samo na jednu utakmicu, ni na sve ovo što sam u životu uradio nisam gledao kao na neku veliku stvar, već kao vid posla, zabave. Ovdje je to malo drugačije, jer je pristup veći, vjerujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko ovdje nije došao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju, svako od nas želi prvo da bude zdrav. Motivacija neće nedostajati, to je preduslov za dobru partiju", poručuje Micić. 

Ovog ljeta se mnogo govorilo o njegovom prelasku u NBA, ali to se nije dogodilo.

"Meni je 20. jula bio dan isteka tog ugovora, do tada sam mogao da odem. Kada se to završilo, zvanično sam ostao u Efesu, mada sam i prije toga bio miran zbog te odluke jer mi je u Efesu toliko lijepo da šta god da kažem možda bi to i narušilo taj odnos u ekipi i osjećaj koji imam tamo. Naravno, dalji korak je bio taj NBA koji se nije desio i vrlo sam miran i staložen pred sve ovo, tako da je sve u redu", zaključio je Micić. 


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.