"Партизан има вишегодишњи уговор са Ареном"

Мијаиловић одговорио Звезди: Рекао бих сад много тога...

  • 03.11.2023. 17:08

Предсједник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић је одговорио на саопштење Црвене звезде у вези коришћења термина у Београдској арени.

Мијаиловић је истакао да црно-бијели имају вишегодишњи уговор са највећом двораном у Србији.

"Важно је истаћи да Партизан има вишегодишњи уговор са Ареном. Ми наше обавезе према том уговору измирујемо на вријеме. Уговор је склопљен по тржишним правилима и не можемо сад да га кршимо због тога што се појавила нова заинтересована страна, ко год то био", рекао је предсједник Партизана на почетку разговора за "Спортклуб".

Црвена звезда је раније у петак у саопштењу рекла да је Партизан "узурпирао Арену".

"Ми успијевамо да зарадимо од продаје улазница, али разумијем да другу страну боли то што нису у стању да и сами ураде исто. Има четири године како сам донио одлуку да играмо у Арени јер је то једини одрживи модел у кошаркашком спорту који је, генерално, непрофитабилан. Нису ми сви у почетку вјеровали, али ми је необично драго кад видим да је после одређеног времена и наш градски ривал препознао Партизанов модел као успјешан", додао је Мијаиловић.

Предсједник Партизана је говорио затим и о пореским обавезама клуба.

"С поносом могу да откријем да је КК Партизан уплатио нешто мање од 510.000.000 динара на основу пореза по различитим основама само у посљедња три мјесеца."

На крају је Мијаиловић рекао да јавност вјероватно не зна да Звезда остаје без двије тренажне дворане.

"То је разлог што траже гдје ће им млађе категорије тренирати и, погађате, хоће баш тамо гдје је Партизан већ годинама закупац. Рекао бих сад много тога, али ћу за сад остати недоречен", закључио је Мијаиловић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: