Sportski direktor ABA lige

Milija Vojinović za ATV: Banjaluka sportski grad, Borac odličan domaćin

  • Извор: АТВ
  • 22.01.2023. 17:32

Narednih sedam dana Banjaluka će biti centar regionalne košarke, pošto je KK Borac domaćin četvrtog ovosezonskog turnira ABA 2 lige.

Prve utakmice na programu su sutra, a očekuju se i dobro popunjene tribine na svim mečevima. Čelnici ABA lige nisu imali dilemu o dodjeli organizacije jednog od turnira banjalučkom klubu, a to je za ATV potvrdio i sportski direktor takmičenja Milija Vojinović. 

„Osjećam se izuzetno dobrodošlo u Banjaluci i Republici Srpskoj. Banjaluka je naš konstantan strateški partner u organizaciji turnira ABA 2 lige. Ovo je već treća sezona kako odigravamo turnire ABA 2 lige ovdje. Imajući iskustva kako je to Borac organizovao prethodnih sezona, nismo imali dilemu da banjalučki klub bude domaćin jednog od pet turnira. Naravno, u skladu sa rezultatima, ukoliko Borac bude bio prvi na kraju ligaškog dijela sezone, može da bude domaćin i finalnog plej-of turnira“, rekao je Vojinović. 

Kaže da je kvalitet drugog po jačini regionalnog takmičenja na zavidnom nivou, te da očekuje veliku borbu za trofej u završnici sezone. 

„Banjaluka je izuzetan sportski, ne samo košarkaški grad. Tu je popularnost iz prošle sezone kada je Borac igrao, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Kvalitet ABA 2 lige je po meni vrlo blizu kvaliteta ABA 1 lige. To su pokazivali klubovi iz nekih prethodnih sezona. Ove sezone liga je veoma izjednačena, osam do deset timova sigurno vidi svoju šansu za plasman u plej-of“, izjavio je Vojinović. 

Velika stvar, kada je najviši rang regionalnog takmičenja u pitanju, jeste što dva kluba učestvuju u Evroligi. Crvena zvezda i Partizan postižu dobre rezultate u eliti, što je, kaže Vojinović, od nemjerljive važnosti.  

„Izuzetno je zadovoljstvo što imamo dva predstavnika u Evroligi, imamo ih u Evrokupu, kao i u FIBA Ligi šampiona. ABA liga je prethodnih sezona jedina u Evropi imala sigurno mjesto šampiona u Evroligi. Naši timovi igraju kvalitetno, to nas raduje. Zvezda i Partizan se u ABA ligi odvajaju kvalitetom, ali tu je i Cedevita-Olimpija, koja ima svoje ambicije, tako da nas borba za titulu tek očekuje“, zaključio je Vojinović.


Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм