NBA

"Ne želim da čujem o Jokiću kao favoritu za MVP"

  • Извор: Б92
  • 14.03.2023. 11:34

Američki novinar Stiven Ej Smit iskoristio je slabije partije Denvera da se osvrne na MVP trku u NBA ligi.

Nagetsi su u nizu od tri poraza, ali daleko od toga da je problem u Jokiću koji u tom periodu bilježi 30 poena, 14,3 skokova i 10 asistencija uz 1,7 ukradenu loptu i 55 odsto šuta iz igre, odnosno 44 za tri.

Međutim, Smit je zajedno sa Kendrikom Perkinsom iskoristio lošu seriju tima iz Kolorada da ospori Jokićevo mjesto favorita u trci za treće uzastopno priznanje za najboljeg igrača lige.

"Dame i gospodo, znam da u Vegasu (kladionice) kažu nešto drugačije. Ne želim da čujem ništa o Jokiću kao favoritu za MVP-ja, s obzirom na način na koji je Denverova igra opala. Džoel Embid, Džoel Embid, reći ću još jednom, Džoel Embid. Taj čovjek mora da bude u vrhu, ako ne i broj jedan", rekao je Smit koji je sve vrijeme imao podršku Kendrika Perkinsa.

Nekadašnji NBA košarkaš je najprije mimikom davao do znanja da je saglasan sa stavovima novinara, a potom i kratko ponavljao:

"Pričaj o tome."

Podsjetimo, Perkins je upravo u Smitovoj emisiji "First Take" postavio rasističko pitanje u vezi sa tim šta je zajedničko prethodnim MVP-jevima Stivu Nešu i Dirkom Novickom i Nikoli Jokiću, aludirajući na njihovu boju kože.

Tom prilikom je iznio niz netačnih podataka poput onih o statistici pomenutih igrača, do konstatacije da 80 odsto glasača čine bijelci, zbog čega se ESPN javno izvinio.