Košarkaš Zvezde

Nedović: Laktaši su jedno od najtežih gostovanja, gradimo pobjednički mentalitet

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2022. 21:23

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeeu, u Laktašima, rezultatom 76:70, u derbiju 5.kola ABA lige.

Beogradska ekipa tako je ostala neporažena nakon pet rundi u regionalnom takmičenju, a Nemanja Nedović, istakao je značaj pobjede u Laktašima. 

"Nemam puno iskustva igranja ovdje, ali mislim da je ovo jedan od najtežih terena za igranje u gostima.Sigurno da novo nije bila lijepa pobjeda, ali mi se svidjelo kako se ekipa borila kad god je Igokea imala malu seriju. Uvijek smo imali odgovor na to u pravom trenutku tako da jako bitna pobjeda." izjavio je Nedović koji je ubacio 8 poena. 

Nemanja se ljetos vratio u Zvezdine redove, ali je tokom Evropskog prvenstva zaradio povredu. Nedavno se vratio na teren i polako hvata takmičarski ritam. 

"Danas se vidjelo da mi nedostaju utakmice i snage. Noge su i dalje teške, ali nisam zabrinut. Mislim da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje samo da me zdravlje posluša. Što se tiče kluba stvarno je sve super. Dali su mi dosta vremena da dođem do nivoa da mogu da igram utakmice. Zahvalan sam im na tome.", rekao je Nedović. 

Za košarkaše Crvene zvezde nema predaha i već za četiri dana očekuje ih novi evroligaški ispit i gostovanje ekipi Monaka. 

"Dobili smo Bajern i to je jako bitan trijumf kao i ovaj protiv Igokee da bi nam pobjede ušle u naviku i da gradimo pobjednički mentalitet. Sada idemo u Monako jednoj jakoj ekipi pa ćemo da vidimo. Idemo da se ‘pobijemo’ tamo", rekao je Nedović.