Trener KK Partizan

Obradović: Očekujem zanimljivu seriju

  • Извор: Б92
  • 12.06.2023. 15:41

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da njegov tim mora da bude na visokom nivou ako želi da pobijedi Crvenu zvezdu u prvom meču finala ABA lige.

Partizan će sutra od 20 časova u "Štark areni" dočekati "crveno-bijele" u prvom meču finala plej-ofa regionalnog takmičenja.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a "crno-bijeli" imaju prednost domaćeg terena. Obradović je uoči duela imao i poruku za navijače Partizana.

"Imam poruku za naše navijače koji su pokazali da su najbolji i najodaniji u Evropi. Podatak da ćemo već na prvoj utakmici imati pola miliona navijača je nešto nevjerovatno. Pozivam ih da ponovo naprave fantastičnu atmosferu, da bodre ekipu i da sve protekne u fer i sportskom duhu. Da se svi ljudi iz Crvene zvezde osjećaju prijatno i da se nakon utakmice isključivo i samo priča o košarci", rekao je Obradović.

On je istakao da se njegov tim dobro pripremio za prvi duel sa Crvenom zvezdom, koja brani titulu regionalnog šampiona.

"Očekujem zanimljivu seriju, imali smo vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo već u prvoj utakmici odigrati dobro. Sigurno da moramo biti na visokom nivou ako mislimo da pobijedimo u prvom susretu, jer treba ići iz utakmice u utakmicu", istakao je Obradović.

Plejmejker Partizana Jam Madar izjavio je da očekuje težak meč.

"Znamo da su dobar tim i šta su sve sposobni da urade na terenu. Igrali smo protiv njih nekoliko puta, ali smo fokusirani na našu igru i ono šta je potrebno da mi dobro uradimo kako bi dobili ovu prvu utakmicu. Veoma je važno da finalnu seriju otvorimo na dobar način i mi to moramo da uradimo", poručio je Madar.

Drugi meč je na programu u četvrtak od 20 sati, a treća utakmica biće odigrana 18. juna.


(FOTO: Tanjug/AP) 


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.