Поносан на Пантера и Доужера

Обрадовић послије Жалгириса: То су два момка са невјероватним карактером!

  • 14.12.2023. 22:02

Кошаркаши Партизана савладали су Жалгирис са осам поена разлике у Каунасу (85:93), чиме су продужили низ на четири тријумфа у Евролиги.

То је наравно било довољно за задовољство Жељка Обрадовића на конференцији за медије, који је истакао да припрема дуела није била нимало једноставна.

Партизан савладао Жалгирис у Каунасу

Партизан савладао Жалгирис у Каунасу

- Дошли смо овдје са доста проблема, у Београду на посљедњем тренингу смо имали девет играча. Жалгирис се такође спремао са доста проблема, наш медицински тим је вриједно радио и помогли су тиму да дође до важне побједе. Као и Жалгирис смо били без три играча, али ово је Евролига, дешава се то током сезоне и никоме није лако. Вјерујем да смо играли добро, побиједили смо тим који играју одличну кошарку, заиста поштујем како они играју, јер тренер захтјева јасне идеје у нападу и одбрани. Јасно је било да морамо да задржимо концентрацију, да ће Жалгирис заиграти агресивније и пришли су на шест разлике, али добро смо реаговали, направили 8:0 и диктирали темпо. Свака част мојим играчима, овде је увијек лијепа атмосфера, вјерујем да играчи уживају у томе и наравно свака част Жалгирису.

Посебно је хвалио Кевина Пантера и Пи Џеја Доужера.

- Да, имате право, у другом полувремену сам им рекао да морају мало да одморе, рекао сам Кевину да у четвртој четвртини послије два минута морам да га одморим. Њих напор је био невјероватан, одиграли су перфектне утакмице. Говоримо о два момка са невјероватним карактером и дали су све од себе данас.

Добио је питање да коментарише одлазак Димитриса Итудиса и долазак Шараса Јасикевичијуса на клупу.

- Немам реакцију, јер се то данас. Причао сам са Димитрисом, имам однос са њим, жао ми је што је у таквој ситуацији. Видјећу са Шарасом како је, причаћемо сутра, знате какав однос имам са њим. То је живот тренера, неко оде, неко дође, срећно њему... Надам се да ће Итудис на прави начин искористити ово вријеме и уживати, јер наш живот ако ми вјерујете не постоји. Само путујемо, тренирамо, играмо и то је то. Надам се да људи који нас гледају. Вечерас се враћамо и сутра у 12.00 ујутру имамо тренинг. У суботу играмо важну утакмицу са Будућношћу у нашој лиги. Зато кажем да се надам да ће Димитрис уживати у животу сада мало, рекао је стратег Партизана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.