"Brejk" u Madridu

Obradović: Sve zasluge idu igračima, igramo protiv tima koji je pravljen da osvoji Evroligu

  • Извор: Агенције
  • 26.04.2023. 09:51

Košarkaši Partizana pobijedili su ekipu Reala u Madridu 89:87 trojkom kapitena Kevina Pantera na 0,4 sekundi prije kraja utakmice.

Partizan je poveo 1-0 u seriji, koja se igra na tri pobjede.

"Sreća je bila na našoj strani. Panter je takav igrač. Povjerili smo mu taj napad i to je bilo to. Koristili smo njegov kvalitet", rekao je Obradović.

Muk u Madridu! Panter srušio Real u posljednjoj sekundi

Muk u Madridu! Panter srušio Real u posljednjoj sekundi

Jedno od pitanja bilo je i o tome kako uspijeva da iz svojih ekipa izvuče najviše onda kada je to najpotrebnije – u doigravanju velikih takmičenja.

"Sve zasluge idu igračima, oni su zaslužili ovaj uspjeh."


On je potom malo opširnije analizirao susret sa "kraljevskim klubom".

"Ljepota košarke je ono što je krasilo utakmicu. Mnoge stvari su se dešavale u posljednjoj sekundi pri našem vođstvu. Dva razlike, koš i faul za njih, prelazi vođstvo u jedan razlike i onda lopta ide u ruke Kevinu, koji je igrač koji je mnogo puta do sad odlučio utakmicu. I večeras njegov individualni kvalitet. Ekipa se borila i time sam najzadovoljniji. Imali smo neki plan za utakmicu, koji je poremećen time što je Smailagić veoma rano dobio faulove i u drugom poluvremenu četvrti, takođe i Zek Ledej. "

Naredni meč biće odigran sutra u Madridu.

"Utakmica je bila veoma teška, mogao je i Real da pobijedi. Sada je 1-0 za nas, ali to je i dalje samo 1-0. Ipak igramo protiv velikog Reala", nastavio je:

Grci spremili ponudu za Kampaca, čeka se odgovor Zvezde

Grci spremili ponudu za Kampaca, čeka se odgovor Zvezde

"Našli smo načine da pravimo postave, a da ne trpimo. Za drugu utakmicu moramo da igramo bolje, a prije svega pametnije. Od svega je najpozitivnija ova pobjeda. Hvala ovim divnim ljudima koji su došli da nas bodre, kao i tokom cijele godine, valjda i njih 300 ili 400. Serija je otvorena i dalje, igramo protiv tima koji je pravljen ne samo za fajnal-for, nego i da osvoji Evroligu" , rekao je trener Obradović.

Treći meč će biti odigran drugog maja u Beogradu od 20.30 časova, a eventualni četvrti dva dana kasnije takođe u Beogradu.

Potencijalna majstorica je na programu devetog maja u Madridu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.