Evroliga

Olimpijakos uz huk sa tribina protiv Efesa

  • Извор: Б92
  • 19.05.2022. 13:26

Prvi polufinalni par fajnal-fora Evrolige čine Olimpijakos i Anadolu Efes.

Malo ko je očekivao da će jedan od putnika u Beograd na završnicu Evrolige biti ekipa Olimpijakosa.

Poslije sjajne serije sa Monakom i preokreta Olimpijakosa u posljednjoj utakmici, ekipa iz Pireja "čekirala" je kartu za Beograd.

I ne samo da su crveno-bijeli nadmašili očekivanja postavljena pre početka sezone od strane košarkaške javnosti u Evropi, nego su u ligaškom dijelu najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja bili drugi. 

Odmah iza Barselone našla se ekipa koju sa klupe vodi Jorgos Barcokas, u svom drugom mandatu.

Olimpijakosu su se pred kraj poklopile kockice što se tiče uticaja ostalih rezultata na njihov konačni plasman, ali nikako se ne smije zaboraviti ni odlična igra ekipe iz Pireja, pogotovo na domaćem terenu.

Upravo taj domaći teren bio je njihova najveća prednost u ligaškom dijelu Evrolige. Kod kuće je Olimpijakos izgubio svega jednu utakmicu, od 14 odigranih. Taj jedan poraz došao je od crveno-bijelih iz Beograda, Crvene zvezde.

Domaći teren imaće i u Beogradu, samo ne formalno. Čak 45 procenata ulaznica za Fajnal-for koji se održava u Štark areni kupljeno je od strane Grka, koji će u velikom broju doći u Beograd.

Imajući takođe u vidu povezanost navijača Olimpijakosa i Crvene zvezde, bez sumnje je da će grčka ekipa i ovdje imati domaći teren. Taj preduslov za dobar rezultat je ispunjen.

Posjlednji put kada je Olimpijakos bio učesnik Fajnal-fora, u finalu je pobijedio Slukas, ali u dresu Fenerbahčea. On se vratio u želji da Olimpijakosu donese novu titulu šampiona Evrope, a za to mu trebaju još "samo" dvije pobjede.

Utakmica između Olimpijakosa i Anadolu Efesa počinje u 18 časova. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић