Ol star

Omaleni anonimus "preletio" konkurenciju i neviđenim potezom oduševio NBA

  • Извор: Телеграф
  • 19.02.2023. 08:32

Novi košarkaš Filadelfije Seventisiksersa MekMeklang pobjednik je ovogodišnjeg tkamičenja u zakucavanjima koje sa održalo u okviru NBA Ol star Vikenda u Solt Lejk Sitiju.

Samo takamičenje u zakucavanju ove godine pretrpjelo je brojne kritike. Naime, poslije dugo vremena na njemu nisu nastupile neke od najvećih zvijezda najprestižnije košarkaške lige svijeta već košarkaši koji nisu u prvom planu. Tako, za titulu su se takmičili Kenjon Martin Džunior (Hjuston Rokets), Mek Meklang (Filadelfija Seventisiksers), Trej Marfi III (Nju Orleans Pelikans) i Džeriho Sims (Njujork Niks).

Na kraju slavio je dvadesetčetvorogodišnjak, koji je do skora igrao razvojnu ligu i muku mučio da se ustali u nekoj od NBA ekipa. Ono što je posebno zanimljivo je, da od potpisivanja ugovora, nije odigrao niti jedan meč. Meklang se pojavio kao potpuno iznenađenje na takmičenju, a onda je sa svojih 188 centimetara pokazao šta umje.


Tako, Kej Džejm Martin (Hjuston), Trej Marfi Treći (Nju Orleans), Džeriko Sims (Njujork), mogli su samo da posmatraju bravure kreativnog i vrlo skočnog Meklanga. I to nije sve, Meklang nije impresionirao samo navijače i konkurenciju, već i žiri u sastavu Karl Meloun, Dominik Vilkins, Džamal Kroford, Herold Majner i Liza Lesli.

U finale, Meklang je otišao sa 99,8, da bi, potom, izveo skok preko dvojice ljudi koje je uspio da preskoči, dohvati loptu, dodirne tablu i zakuca sa leđa. Potom, izveo je zakucavanje u kojem se zatrčao sa strane koša, okrenuo oko svoje ose i ubacio loptu u koš iz leđa.


Тагови: