Finale konferencije

Ovo im nije trebalo: Vilijams iznervirao Batlera, Majami stigao do novog brejka

  • 20.05.2023. 06:46

Odlučni su košarkaši Majamija da se revanširaju Bostonu za bolan poraz u prošlogodišnjem konferencijskom finalu. I da mu naplate sa kamatom! Smiješi se metla Seltiksima pošto je Hit napravio još jedan brejk u TD Gardenu i poveo sa 2:0 u finalu Istočne koferencije – 111:105.

Bio je Boston na dobrom putu da izjednači rezultat, uspio je da izbjegne pad u igri kakav mu se dogodio u trećoj četvrtini prve utakmice (Majami ubacio 46 poena), ali mu se ovog puta ponovio u posljednjih 12 minuta. Detalj koji je prelomio utakmicu dogodio se sredinom četvrtog kvartala kada je Grent Vilijams nešto dobacio Džimiju Batleru, očigledno ga isprovociraoi probudio uspavanu zvijer u njemu. Imao je Boston u tom trenutku devet poena prednosti, ali mu spasa više nije bilo, piše Mozzartsport.

Majami je drugu utakmicu otvorio još bolje od one odigrane prije dvije noći. Poveo je već u drugom minutu i prednost držao sve do finiša prve četvrtine. Međutim, već tada su košarkaši Bostona bili u naletu, napravili su seriju 21:2 koja se prenijela i u drugu dionicu početkom koje je domaći tim imao dvocifrenu prednost.

Real i Olimpijakos u finalu Evrolige

Real i Olimpijakos u finalu Evrolige

Ipak, na pauzu je otišao sa zaostatkom, jer praktično tokom čitavog drugog meča i jedni i drugi igrali su sa dosta oscilacija, pa je Majami na Bostonu seriju iz prvog kvartala odgovorio u drugom napravivši jednu gotovo identičnu (19:2) ponajviše zahvaljujući Kejlebu Martinu koji je u intervalu od svega tri minuta ubacio 13 poena!

Start drugog poluvremena donio je novi pad u igri gostiju (12:2 serija Bostona), što je Džejson Tejtum najbolje umio da iskoristi (vezao deset poena) i Seltiksima vrati kontrolu nad utakmicom.

Djelovalo je tokom treće četvrtine da ekipa Džoa Mazule drži stvari u svojim rukama, posebno kada se početkom četvrtog perioda vratila na maksimalnih plus 12 (89:77). Međutim, situacija se okrenula u korist Hita na sredini posljednje četvrtine, poslije pomenutog duela Vilijamsa i Batlera.

NBA liga je 68 godina čekala na partiju koju je Jokić pružio protiv Lejkersa

NBA liga je 68 godina čekala na partiju koju je Jokić pružio protiv Lejkersa

Vilijams mu je prvo poslije trojke koju je pogodio nešto dobacio, a onda mu se na drugom kraju terena, pošto je Batler preko njega pogodio težak šut uz faul, unio u lice i probudio bijes u 33-godišnjem Džimiju, koji je do tog trenutka bio poprilično "miran" za svoje plej-of standarde.

Uključujući i ta tri Batlerova poena (pogodio i dodatno slobodno bacanje), košarkaši Majamija su u posljednjih šest i po minuta ubacili 24 poena, a sam Batler devet, koliko i čitav Seltik u istom intervalu!

Jokić nastavio da pomjera granice

Jokić nastavio da pomjera granice

Nosio se do spornog trenutka Vilijams sa Batlerom, ali više nije mogao da mu parira. Riješavao je lider Majamija sa lakoćom situacije jedan na jedan sa Grentom, a poslije jednog napada u kojem je pogodio upravo preko njega odmahnuo je glavom kao da je htio da mu poruči - nije ti ovo trebalo...

Batler je meč završio sa 27 poena, osam skokova i šest asistencija. Pratio ga je Martin sa 25 poena, Bem Adebajo je ubacio 22 uz 17 uhvaćenih lopti i devet asistencija, a dvocifreni broj poena u pobedničkoj ekipi postigli su još Robinson (15) i Štrus (11).


U Bostonu je prednjačio Tejtum sa 34 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok je Džejlen Braun dodao 16. Dvocifreni su još bili Brogdon i Vilijjams sa po 13, odnosno Vajt sa 11.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)