Evroliga

Partizan poražen od Real Madrida

  • Извор: АТВ
  • 02.05.2023. 21:31

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem meču protiv Real Madrida u Evroligi rezultatom 80:82. Partizan i dalje vodi u seriji sa 2:1 i bilo je očekivano da će ovaj meč ovako završiti jer na parketu nije bilo suspendovanih nosilaca igre za Partizan. Sljedeći meč igra se u Beogradu, a tada se očekuje povratak Lesora. Kevin Panter će propustiti oba meča u Beogradu, ali ako bi Partizan igrao i peti odlučujući meč, tada bi ekipa Željka Obradovića bila u punom sastavu.

Važno je istaći da Partizan i bez Pantera i Lesora igra izjednačeno sa Realom. Napravili su odličnu prednost u prvoj četvrtini, ali su na kraju poraženi. Međutim, jedan koš je odlučio pobjednika što može uliti povjerenje izabranicima Željka Obradovića da i bez najboljeg igrača mogu da završe seriju sa Realom u Beogradu.

Prva četvrtina

Partizan je krenuo silovito u prvoj četvrtini. Napravili su 13 koševa razlike. Dominirali su u svim aspektima igre u paklenoj atmosferi beogradske Arene. Igrali su samouvjereno i odmah nakon prve četvrtine mnogi su bili spremni otpisati Real u ovom meču. Rezultat prve četvrtine 32:19.

Druga četvrtina

U drugoj četvrtini stvari se mijenjaju. Silovita igra je stala, a Real je preuzeo dominaciju i prišao na minus tri poena. Partizan je bio veoma loš na šutu. Pogodili su dvije trojke i pet koševa iz igra. Od 17 pokušaja iz igre, čak 10 su profulali. Rezultat druge četvrtine 16:26.

Treća četvrtina

Na startu druge četvrtine Partizan kreće dominantno. Uz sitne greške dopustili su Realu da preuzme kontrolu. Igra pod košem je bila lošija zbog čega je Real preuzeo prednost. Dominacija na startu ekipe Željka Obradovića ubrzo se izgubila i gledali smo real koji otima lopte i pogađa trojke. Osjeti se da na terenu nema Pantera i Lesora.

Do kraja četvrtine Real je pravio manje grešaka i kažnjavao Partizan za njihove. U finišu su otišli na plus pet, ali je Partizan smanjio na minus tri.

Četvrta četvrtina

Igralo se poen za poen. Parizan je izjednačio, ali onda je uslijedilo nekoliko neuspješnih kontra-napada, što su naravno igrači Reala koristili. Nije ih išao ni šut za tri. U jednom napadu su čak profulali tri trojke, a Real je lagano povećavao razliku dok se bližio kraj meča.

Ali onda je proradio Naneli. Prvo su se uspješno odbranili, da bi zatim Naneli ubacio dugo čekanu trojku i vratio prednost Partizanu tri minuta prije kraja. Partizan je imao priliku i da poveća prednost, ali umjesto toga su izgubili loptu i Real je izjednačio. Uslijedila je još jedna promašena trojka, ali na njihovu sreću, promašuje i Real.

Tajm-aut zatražio je Željko Obradović.

Partizan ne koristi napad i 55 sekundi do kraja, Real trojkom stiže do prednosti. Partizan uzvraća trojku, ali i Real održava prednost nekoliko sekundi do kraja. Meč je završen sa 80:82.