Evroliga

Partizan poražen od Makabija

  • Извор: Б92
  • 11.01.2023. 22:24

Košarkaši Partizana poraženi su od Makabija rezultatom 90:81 u 18. kolu Evrolige.

Partizanova serija od četiri uzastopne pobjede upravo je prekinuta i Makabi je po osmi put ove sezone odbranio domaći teren uz samo jedan poraz i to onaj od Barselone.

Sada je ekipa Željka Obradovića na skoru 8 pobjeda i 10 poraza, a u narednom susretu u Štark Areni dočekuju "dužnika" iz oktobra, ekipu Baskonije.

Što se ovog susreta tiče, Partizan ga je otvorio katastrofalno i dozvolio Makabiju da krene meč serijom 12:0 od čega je dvije trojke dao Bonzi Kolson iz lijevog kornera, a Partizan ne koristi male faulove.

Ponovo je skok bio bolja crno-bijelih, Makabi jeste najbolji ofanzivni skakač u Evroligi, ali je isuviše lako dolazio do drugih šansi, da bi Egzum nekako uspio da trgne ekipu u finišu četvrtine i da posle "milion" grešaka na semaforu stoji 24:13.

Malo su se trgli igrači Partizana u drugom kvartalu, razigrao se i kapiten Kevin Panter, a stigla je i važna trojka u tranziciji koji je ubacio Uroš Trifunović.

Do tada je poene uglavnom postizao Zek Ledej, dok se i Egzum priključio u drugom delu prve četvrtine, a koliko god da je Kolson bio raspoložen za igru, toliko je Makabi loše šutirao.

Bilo je i loše selekcije faulova Partizana, ali su zahvaljujući nekim dobrim odlukama i promašajima Makabija na poluvreme otišli sa zaostatkom od sedam poena, 46:39.

U trećoj četvrtini smo vidjeli da je Partizan ubacio 14 poena, od čega je 10 bilo djelo australijskog plejmejkera Dantea Egzuma. On je čitao kretnju Makabijeve odbrane na vrhunski način i uspješno pronalazio put do reketa za lake poene.

Ipak, konfuzija u redovima crno-bijelog tima bila je jača od bilo koje serije i skupo je koštala Partizan koji nije koristio promašaje Makabija i nije uspeo da se u potpunosti vrati u meč.

Četvrta četvrtina je u potpunosti pripala Aleksi Avramoviću i Kevinu Panteru koji su donijeli one najvažnije poene Partizanu i natjerali trenera Odeda Kataša da pozove tajm-aut kako bi prekinuo seriju.

Od 66:56 do 73:67 je bio kratak put, a Makabi je ispunio bonus. Ipak, jedan promašaj Kevina Pantera završio je poentersku seriju i potom stižu laki poeni Makabija iz reketa koji meč završava sa 9 poena prednosti.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.