Evroliga

Partizan poražen u Areni: Majstorica odlučuje o Fajnal foru

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2023. 22:33

Košarkaši Partizana poraženi su u četvrtoj utakmici Fajnal 8 protiv madridskog Reala u Štark Areni.

Real je slavio rezultatom 85:78.

Real je tako uspio da vrati oba brejka i izjednači na 2:2 u seriji.

O plasmanu u Fajnal for će odlučiti peta utakmica, takozvana "majstorica".

Meč je protekao u tužnoj atmosferi nakon nezapamćene tragedije koja je potresla Srbiju, a u ekipu Partizana se nakon suspenzije vratio Matijas Lesor, dok je Kevin Panter odradio još jedan meč kazne.

Sa druge strane, Real je bio jači za Gabriela Deka.

Real je feomenalno otvorio meč i u prvoj četvrtini je u jednom trenutku poveo 27:13, ali Partizan se nije predavao te je uz izvanrednu odbranu i nekoliko vezanih trojki u finišu prvog dijela uspio da poravna na 42:42.

Ipak, na odmor se otišlo prednošću Kraljeva 45:42 koji su iskoristili tri slobodnja bacanja u posljednjim sekundama prvog dijela.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u trećoj dionici, pa je u 25. minutu prvi put došao do prednosti 52:50. I kada se činilo da će prelomiti utakmicu u svoju korist, Real se ponovo probuduo i u posljednju četvrtinu ušao je s prednošću 61:55.

Uslijedila je velika drama u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Real ipak slavio i uspio je izboriti odlučujući peti susret koji je na programu 10. maja.

Najefikasniji u redovima Reala bio je Hanga sa 15 poena, pratio ga je Dek sa 14, a sjajan je bio i Džanan Musa koji je postigao 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

U redovima Partizana istakli su se Ledej sa 25 i Papapetrou sa 18 poena.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.