ABA liga

Partizan "pregazio" Zadar – rekordna pobjeda crno-bijelih

  • Извор: Б92
  • 02.01.2023. 20:38

Košarkaši Partizana su pobijedili Zadar rezulatom 114:77 u 13. kolu ABA lige.

Partizan je došao do nove pobjede, treće uzastopne i ukupno jedanaeste u regionalnom šmpionatu i ovo je njihov najubjedljiviji trijumf u sezoni.

Šut je odlično služio crno-bijele koji nisu imali previše problema da savladaju hrvatski tim, koji je u Beogradu uspio da pobijedi Zvezdu na startu sezone.

Utakmica je počela poenima Kevina Pantera koji se jako brzo razigrao, a onda mu se pridružio i Janis Papapetru sa "brutalnim" zakucavanjem i trojkom.

NBA skauti su došli da gledaju Tristana Vukčevića i on ih je "počastio" sa osam brzih poena i nekoliko skokova, a Partizan se po prvi put odlijepio na više od dva posjeda, 23:17.

Uspjeli su da održe visoku prednost igrači Partizana, da bi već na startu druge dionice prednost postala dvocifrena i to baš nkon koša Avramovića, pa nove trojke Vukčevića.

Na sve to je došla i jedna loša vijest – povreda Kevina Pantera, kome je stradao skočni zglob, a Partizan i bez njega nastavio da rešeta i imao sedam pogođenih trojki iz isto toliko pokušaja.

Do kraja prvog poluvremena smo vidjeli malo bolju igru Zadra jer su se aktivirali Božić, Drežnjak i ostali, pa su smanjili malo zaostatak i na "veliki odmor" se otišlo sa 63:49 u korist Partizana.

Partizan je demonstrirao silu na ovom susretu i u drugom poluvremenu ubacio Zadru 51 poen, a ukupno 114...

Veoma brzo je Partizan stigao do vođstva od 20 razlike u trećem kvartalu i čini se da je to potpuno slomilo Zadar koji nikako nije imao odgovor na rasploženog Tristana Vukčevića.

Gledaoci su skočili sa svojih sjedišta kada ih je Smailagić počastio atraktivnim zakucavanjem, a onda su ponovo skočili nakon rampe Vukčevića i novih poena za 88:62.

Već tada je bilo jasno da će Partizan pobijediti i čekalo se samo da se vidi kojom razlikom, a dobre vijesti su bile i ulazak u igru kapitena Kevina Pantera čija povreda očigledno nije bila ozbiljnije prirode.

Izabranici Željka Obradovića su posao samo odradili do kraja u ovom dijelu meča i slavili više nego ubjedljivo sa 114:77 što je njihova najubjedljivija pobjeda u sezoni i najefikasniji meč.

Najefikasniji je bio Tristan Vukčević sa 25 poena, a uz to je imao i 9 skokova i 4 asistencije, 16 je ubacio Avramović, 14 Koprivica i 7 skokova, a po 13 poena imali su Alen Smailagić i Janis Papapetru koji je podelio i 6 asistencija, dok je Kevin Panter ostao na onih 9 poena.

U redovima Zadra, 19 poena je imao Božić, 13 Antonio Jordano, a po 11 ubacili su Drežnjak i Ramljak.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија