АБА лига

Партизан савладао Дерби, али остао без још једног играча

  • 11.12.2023. 21:54

Кошаркаши Партизана савладали су СЦ Дерби у 11. колу АБА лиге резултатом 99:76, али је лош утисак за црно-бијеле чињеница да је продужена листа повријеђених играча.

Послије Алексе Аврамовића, Уроша Трифуновића и Френка Каминског, на боловање ће извјесно и Огњен Јарамаз који је уз помоћ чланова стручног штаба у једном моменту морао да напусти терен послије пада на паркет.

Партизан је упркос томе успио да оствари сигурну побједу, а заслуге за то иду игри у првом полувремену.

Црно-бијели су фуриозно отворили утакмицу, серијом од 12:0, а на крају прве дионице водили су са 31:13.

Стигао је Партизан у другој четвртини на ивицу 30 поена предности, али је на одмор отишао са „свега“ 21 поеном више од гостију.

Трећу дионицу је отворила серија екипе СЦ Дерби који се вратио на заостатак од 12 поена, што је навело тренера Жељка Обрадовића да реагује тајм-аутом и раздрма своје изабранике који су дјеловали успавано послије полувремена.

Црногорска екипа је на улазу у финални квартал спустила разлику на једноцифрени број, али је то било све од њих, Партизан је подигао ритам и забиљежио осму побједу у сезони чиме је стигао на диобу трећег мјеста на табели са тимовима Будућности и Цедевита Олимпије.

Најефикаснији у Партизану био је Зек Ледеј са 19 поена, поен мање за свега 12 минута на терену уписао је Ален Смаилагић, Бруно Кабокло је додао 13, а Балша Копривица 11, преноси Спутњик.



Пратите нас и путем Вибера

Тагови: