АБА лига

Партизан савладао Игокеу и дошли до предности у серији

  • 17.04.2024. 20:20

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Игокее резултатом 94:85, у првом четвртфиналном мечу плеј-офа АБА лиге.

Црно-бијели су пред својим навијачима истрчали на паркет „Београдске арене“ у новим дресовима, а до тријумфа их је водио капитен Кевин Пантер са 18 поена.

Изузетно изједначена и ефикасна уводна четвртина почела је поенима Алексе Аврамовића, коју је у своју корист ријешио Партизан резултатом 27:23 уз високе проценте шута за три поена.

Пресликан сценарио виђен је и у другој дионици. Тим Жељка Обрадовића поново је бројао до 27, а примио је пола коша мање него у уводних 10 минута.

Бруно Кабокло био је на девет поена, исто толико имали су Џејмс Нанели и Смит, док је с друге стране фантастичан био Марио Накић.

Син Партизанове легенде Ива Накића, убацио је чак 15 од укупних 45 поена Игокее до полувремена, имао је јш двије асистенције и исто толико скокова за 16 минута на паркету. До краја утакмице убацио је још шест поена и био је најефикаснији актер сусрета.

Наставак је донио серију гостију из Лакташа 7:0, па је резултат био 54:52 и Обрадовић је морао да реагује тајмаутом.

Тргао се Партизан и одговорио серијом 5:0, тројка, па двојка Кевина Пантера.

Интересантно да се свака од прве три четвртине завршавала кошем Игокее уз звук сирене, с обзиром на то да су гости убацили тројку, у одлучујући квартал ушло се резултататом 71:61.

Партизан је до највеће предности од +14 стигао почетком одлучујуће четвртине послије коша Кевина Пантера, а затим је Ален Смајлагић повисио на 16 разлике!

Услиједио је промашај Игокее и нова тројка Кевина Пантера - 84:65, који је за три шутирао 3/3 и имао је у том тренутку 17 поена, те је био најефикаснији у редовима црно-бијелих, а меч је окончао са 18 поена. Партизан је на крају славио резултатом 94:85 и реванширао се Игокеи за пораз у Београду у лигашком дијелу, када су гости имали далеко веће проценте погођених шутева.

Подсјетимо, четвртфинална серија АБА лиге игра се на два добијена меча. Црно-бијели у недјељу гостују Игокеи у Лакташима од 18 часова.

(Спутњик, фото: Аба лига/ Драгана Стјепановић)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.