Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Pešić: Igramo za Srbiju, ali prije svega za naš narod i navijače

  • Извор: Танјуг
  • 12.09.2023. 20:54

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je večeras na prijemu za košarkašku reprezentaciju da ovaj tim igra za Srbiju, ali prije svega za narod i navijače koji ga podržavaju.

- Ono što smo mi videli, a vi niste, da su se pokidali ovi momci da stignemo ovde dokle smo stigli - rekao je Pešić.

Selektor je istakao da se ponosi svim igračima.

- Gagi, mom velikom prijatelju hvala na svemu, trenerima i čitavom medicinskom stafu. To je bio jedan naporan put do ovog cilja koji smo ostvarili, a sad nas čekaju Olimpijske igre. Taj proces koji nas očekuje do OI biće mnogo teži nego što je bio ovaj do ove titule ili ti odlaska na OI. Sada su očekivanja definitivno veća - rekao je Pešić.

On je naglasio da imaju dovoljno vremena, a najvažnije je da imaju podršku navijača.

- Ono što smo mi osetili tamo u Manili, a vi niste mogli da osetite i da vidite, to je jedno oduševljenje naših navijača. Možda nismo bili najbrojniji, ali vjerovatno najgasniji i to je dalo snagu, a istovremeno osjetili smo narod odavde, putem medija i svega ostalog. To je u svlačionici prije i poslije utakmice povećavalo motivaciju i posvećenost, i odgovornost igrača da znaju da iza tima stoje naši navijači. Mi igramo za Srbiju, ali prije svega za naš narod i navijače koji nas podržavaju i mi to osećamo - naglasio je Pešić.

Druga motivacija, kako je rekao, nije potrebna, već strpljenje i vrijeme, kao i podrška države koju već imaju.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм