Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Pešić: Јokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao

  • Извор: Танјуг
  • 05.07.2023. 14:42

Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre naredne godine u Parizu što vjerovatno znači da moramo da se plasiramo u polufinale predstojećeg Svjetskog prvenstva, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić za njemački Zidojče cajtung prenosi Dojče vele.

Srbija će na Mundobasketu, koje će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Јapanu, Indoneziji i Filipinima, biti u grupi sa Јužnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Pešić je novinarima Zidojče cajtunga govorio o Nikoli Јokiću i dodao da još nije sigurno da li će najbolji košarkaš Denvera igrati za Srbiju na SP. On je odgovorio i na pitanje da li je Јokić najbolji košarkaš na svijetu.

- Јokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprijekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživio. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili - rekao je Pešić.

On je naveo da je cilj Srbije plasman na OI u Parizu naredne godine.

- Želimo da se kvalifikujemo za OI. Evropa ima samo dva mjesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da vjerovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu svijeta. Ima mnogo dobrih ekipa - tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo - izjavio je, između ostalog, selektor Srbije.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.