Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Pešić: Jokić želi da igra za reprezentaciju

  • Извор: Б92
  • 05.05.2022. 21:29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je za N1 da Nikola Jokić želi da igra za nacionalni tim, ali da mu je Nikola Kalinić najvažniji igrač.

Selektor je poručio i da se za ovo ljeto mora napraviti program koji će „omogućiti da mi pobijedimo“.

- Jokić želi da igra, ja se nadam da će da igra. Ja sam njega pitao, kao što vas pitam. Kaže: “Ne postavlja se pitanje da li želim. Hajde da vidim kakav je to program, da ja vidim šta ja mogu, šta ne mogu, itd. I to je to”. Vjerovatno ćemo morati da se prilagođavamo. Vi postavljate logično pitanje. Ja gdje god dođem, prvo me pitaju za Jokića,? Na njega uopšte ne računamo’ Onda oni tamo kažu: “Vidi ovog, budale”, i tako, znaš. Meni to ne smeta kad me pitaju da li će Jokić  da igra ili neće da igra. To je već standardno pitanje, ali je mnogo važno da se zna da jedan igrač ne pobjeđuje, ali jedan igrač može da rasturi kompletnu grupu“, upozorio je Pešić.

Istakao je da pritom ne misli na Jokića koji je, prema njegovim rečima, „krasan mladić, vaspitan, posvećen košarci“, ali da je mnogo važno pitanje da li će i ostali košarkaši moći da igraju.

-Znate kako, košarka, kako mi god okrenemo, znamo da je to kolektivni sport. Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić osjeća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač. Evo sad ovdje vam direktno kažem – meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović-poručio je Pešić.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином