Selektor košarkaša Srbije

Pešić: Nije prvi put da me kritikuju

  • Извор: Агенције
  • 16.09.2022. 10:55

Selektor Srbije Svetislav Pešić iznio je svoje utiske i zapažanja nakon završetka učešća "orlova" na Evropskom prvenstvu.

Srbija je učešće završila u osmini finala nakon neočekivanog poraza protiv Italije. Kako kaže Pešić, ovo je bilo najjače prvenstvo do sada.

"Ovogodišnje Evropsko prvenstvo koje se održava nakon pet godina, izazvalo je ukupno ogromno interesovanje. Opšta ocjena stručne javnosti, da je zahvaljujući učešću velikog broja vrhunskih igrača i to ne samo iz NBA, ovo do sada po kvalitetu najjače Evropsko prvenstvo", rekao je Pešić.

Ističe da nije prvi put da se našao u nemilosti javnosti.

"Pristao sam i prihvatio poziv kao izazov da pomognem ne samo uspjesima reprezentacije, već ukupnom poboljšanju ugleda naše košarke u Evropi i svijetu. Nisam po prvi put kritikovan i vrijeđan. Toga je bilo i ranije, za vrijeme EP 2001 u Istanbulu, pa potom i u Indianapolisu 2002. Evo i sada se nije desilo ništa novo, za vrijeme dok pobjeđujemo u Pragu, a nakon toga i u Berlinu", iskren je Pešić.

Međutim, tvrdi da ga to ne dotiče i ima jasnu poruku.

"Sve to mene lično ne dotiče jer znam odakle dolazi i koji su motivi. Te kritike, omalovažavanja, vrijeđanja više govore o njima. A kao trener, uvijek sam stajao ispred svojih igrača i ekipe. Zajedno sa svojim saradnicima vrlo čvrsto stojim iza svojih odluka, uloženog rada, posvećenosti, skromnosti i entuzijazma koji su istovremeno moji saradnici zajedno sa igračima i pokazali. Da se izbriše sve što je urađeno i postignuto, i to zbog posljednjih 10 minuta na utakmici protiv Italije - ja to neću dozvoliti", zaključio je Pešić.