Selektor košarkaša Srbije

Pešić: Nisam ja baš tako loš trener

  • Извор: Б92
  • 24.08.2022. 12:25

Selektor Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je prethodne cikluse kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija je uz dosta problema stigla do druge runde sa učinkom 1-3, pa je upitan plasman na Mundijal.

"Orlove" čekaju dueli sa Grčkom (četvrtak, 20h) i Turskom (nedjelja, 19h).

"Prva runda je završena, manje više je poznato, nismo se proslavili. Uvijek postoje razlozi, opravdani, subjektivni, objektivni. Ne pada mi napamet da potcjenjujem prozore koje smo odigrali. Kroz tu prvu rundu, kroz tri prozora, prošlo je 23 košarkaša, što je apsolutni rekord svih vremena. Sa jedne strane to nije bilo dobro, pošto nismo mogli da ostvarimo koninuitet. Sa druge strane, trener je imao priliku da vidi šta se ovdje dešava - u Srbiji. Šta nam je ostalo od potencijala, koji su to momci koji mogu da nas predstavljaju, i sada i kasnije. Sa te strane smo dobili uvid i da toga nije bilo, možda ne bismo znali da neki košarkaši postoje", rekao je Pešić.

"Naravno da prva runda nije bila selekcija za budućnost, poslije OI u Parizu - toliko daleko ne gledamo. Ali, činjenica je da nam je bilo teško da napravimo kontinuitet. Igrali smo protiv Letonije i Belgije, izuzetne jake reprezentacije. Igrali smo protiv selekcija koje su bolje od nas, kao ekipe su bolje, to su i pokazale. Da li mi imamo veći potencijal i talenat? Nadam se da imamo, ali nismo bili u mogućnosti da napravimo kontinuitet. Za tri dana da napravim ekipu koja će pobijediti bilo koga? Toliko dobar nisam", poručio je Pešić. 

Naglasio je da je ključno da se sagledaju realne mogućnosti. 

"Praktično sa 31 igračem igramo kvalifikacije. To nije lako, ni igračima, ni trenerima. Tako je kako je, gledamo da iz toga izvučemo maksimum. Ako smo nešto uspjeli, uspjeli smo da se na ovim pripremama skupimo, da probamo da napravimo timsku hemiju koja je osnova za vrhunske rezultate. Te se popravljamo svaki dan, i postajemo tim. Nadamo se da će se to vidjeti protiv Grčke", zaključio je Pešić. 


  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.