Selektor Srbije

Pešić: O Italiji razmišljamo tek sutra

  • Извор: Агенције
  • 30.08.2023. 13:46

Selektor Srbije Svetislav Pešić pohvalio je igru tima protiv Južnog Sudana.

Srbija je sa ubjedljivih 110:62 stigla do treće pobjede u prvoj fazi Mundobasketa.

"Orlovi" su protiv afričkog tima odigrali najbolji meč na turniru, bez previše oscilacija, uz 17 trojki i 34 asistencije.

"Odličan pristup našeg tima, odigrali smo odlično od početka do kraja, sa velikom koncentracijom. Rival je izuzetno fizički i atletski kvalitetan, sa napadačkim opcijama. Ponoviću još jednom, ovo je Svjetsko prvenstvo, važno je svakoga pobijediti, ali je važno i da napredujemo u svakom meču i na timskom i na individualnom nivou. Nekih pet-deset minuta poslije ove utakmice ne mislimo o Itlaiji. O tome ćemo sutra tek razmišljati", rekao je Pešić.

Sjajan meč odigrao je mladi Nikola Jović koji je postigao 25 poena, bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 5/5 za tri)

"Rekao sam mu da ako ostane sam, da ne misli mnogo, da donosi odluke i šutira. On je mnogo talentovan, mlad, ali ima odličan osjećaj i ekipa mu vjeruje", izjavio je Pešić. 

Selektor nije htio da odgovori na pitanje o stanju povreda Petruševa i Avramovića, za koje je najavio da će igrati, ali ih nije bilo na parketu.

"Ne raspoređujemo mi minutažu... Uvijek imamo plan utakmice. Postavljamo zadatke i u odbrani i napadu i trudimo se da se držimo toga. Gledamo koliko možemo da ispratimo koliko je moguće to, i ja i igrači", kaže Pešić. 

Srbija je očekivano bila ubjedljiva u grupi u kojoj su bile još selekcije Kine i Portorika.

"Zadovoljan sam svim dijelovima naše igre do sada, ali moramo da rastemo i u napadu i odbrani i svim ostalim segmentima. Odbrana 1na1 je najvećim dijelom bila izvanredna, vidjeli ste odakle su oni pogađali, zato su timska odbrana i koncept vrlo važni. Tim se razvija, želi da sarađuje između sebe i to je najvažnije, ne možeš da budeš nezadovoljan time. Imamo Bogdana i Stefana Jovića, nisu igrali sa ostalima, mi se i dalje tražimo. Trening je važan, ali je važnije sve ono što se dešava prije i poslije u smislu komunikacije. Mislim da smo tu na dobrom putu. Pobjedi ne treba nikad da se gleda u zube. Ostavili smo dobar utisak i kroz to se diže samopouzdanje igrača, idemo dalje", zaključio je Pešić. 


(FOTO: Tanjug/AP) 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.